Uncategorized

Sista provtrycket!

Idag, efter att det första sista provtrycket kom bort i posthanteringen, kom äntligen det sista provtrycket! Helt underbart! Det är precis så fint som jag hoppats och tyget är om möjligt ännu mjukare än Iris visa! Det har en lite mer bomullsinterlockkänsla över sig eftersom det bara är 50 % bambuviskos i tyget men det är fortfarande hur mjukt som helst mot kroppen. OBS! bilden är inte redigerad och färgerna är mycket klarare i verkligenheten. Har inte ps på min dator tyvärr.

Nu har jag gett mitt godkännande för tryck vilket innebär att det ska tryckas inom 10 dagar för att sedan skickas hit. Elefanterna kommer att skickas först och borde vara här inom 3 veckor och staden ska tryckas så fort som de vävt mer tyg.

Jag är en glad Strömming idag! Nu ska jag baka jordgubbstårta med svenska jordgubbar, för idag ska jag även fira födelsedag (imorgon fyller jag år) och så önskar jag er en trevlig helg!

För er som är sugna på folklore fish finns det endast 7 dm kvar av det rosa i shoppen! Nu när det blivit sommar har tyget sålt som smör. Det turkosa har sålt slut trots att jag fyllde på med mer för några veckor sedan. Finns intresse att jag tar hem mer? I k a s y r s nyckelpigor har ca 4 meter kvar av i turkos och lime och ca 10 meter rosa. Kaninerna finns ca 4 meter blå kvar och 8 meter svarta.Iris visa är helt slutsålt i både gult och lila.

18 thoughts on “Sista provtrycket!

 1. Jättefina tyger! Men varför interlock och inte jersey? Jag tycker interlocken tappar formen så när man syr, har dock inte testat dina tyger innan så jag vet ju inte hur de är…

 2. Grattis! Vad härligt att höra, som vi har längtat. Och grattis på födelsedagen imorgon, hoppas att du får en toppendag.

 3. FridoLi, den enkla anledningen, jag har inte råd att trycka jersey 🙁 Jag skulle behöva ta ett meterpris på ca 250 kr/meter för tryckt bambujersey och jag tror inte att någon skulle vilja betala det. Dock funderar jag på att blanda in 3% elastan i interlocken för att den ska hålla formen.

  Bambu ska hålla formen och ska inte krympa mer. Men som sagt just nu undersöker jag hur 3% elastan i interlocken skulle påverka priset. Över 200 kr/metern ut vill jag inte ta fram tyger för, för trots att det är ekologiska tyger tror jag inte att så många vill betala så mycket extra för det. Tyvärr.

 4. Susanna. Tack för ditt svar. Tycker du tänker rätt ang. priset, det ÄR trist att betala över 200 kr/m för tyg och det får i alla fall mig att avstå.
  Jag får kanske testa tygerna för de är ju jättefina och jag har aldrig provat bambuinterlock innan! Gillar speciellt tyget med husen, det är jättefint! 🙂
  Spännande att se om det går att få in elastan i tygerna, det låter ju bra tycker jag.
  Hur som helst, det är jättefina tyger du tar fram! 🙂
  Mvh,
  Frida

 5. Jag som skulle trycka på köpknappen idag för elefanterna och husen, men så är de slut! Typiskt :-/
  Jag hoppas att de kommer in igen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *