Övrigt

En fråga om mudd

Satt igårkväll ochmuddkantade en omlott-lekdräkt som finns med i senaste Ottobre. Det står att man ska töja mudden något när man syr fast den och det är ju vad man brukar göra. Men när jag sydde fast den blev det otroligt bubbligt runt ’ hörnen’ om ni förstår vad jag menar. Blir det bättre om man låter bli att töja mudden där det är skarpare svängar? Dessutom, när muddbanden blir för korta och inte räcker till hela längden som ska kantas, hur gör ni då, syr ihop den rakt av så det blir en rak skarv, eller syr ihop som man gör med en snedslå?
Jag syr på mudden räta mot räta och vänder den sen runt kanten och syr med tvillingnål på min vanliga symaskin. Tacksam för tips!

Annars ser lekdräkten finfin ut och jag borde få klar den ikväll. Efter det här är jag nog redo för ugglor och kaniner och andra ’finare’ tyger! 🙂 Var hos mamma igår och fick en påse med gamla tyger, snedslåer, blixtlås, tråd och annat roligt. Tack mamma!

2 thoughts on “En fråga om mudd

  1. jag tror att du faktiskt skall töja mudden extra mycket i hörnen…Och kanta muddband tror jag man gör rakt av, och INTE som på snedslå!Jag syr mudd som du fast på en coverstitch – som jag är förbannad på för tillfället 🙂Vilken gullig mamma du har!!! jag har en likadan! 🙂 🙂

  2. Hmm jag funderar på hur man borde dra. Jag sydde ju muddrullåkanter på runda ficköppningar på sonens huvtröja för ett tag sedan och de blev mot min förmodan väldigt bra. Min mudd där var lite ribbad, så jag tror jag tänkte som så att mudden skulle formas som en solfjäder, alltså töjas, eller hållas in, lite mindre i den snävare inre svängen och lite mer i den yttre svängen. Annars får man väl helt enkelt prova sig fram, och anteckna hur man gör varje gång tills man kommit på det ultimata sättet och sen hålla sig till det. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.