återbruk · tyg

Loppisfynd

Var på en loppis i Emmaboda i fredags och gjorde några tygfynd. Det fanns en stor avdelning med gamla tyger, de flesta var möbeltyger och tjocka och ganska fula men ett och annat guldkorn fanns det dock.

Bomullstyg med klöver. Klöverna ser lite ’pixiga’ ut men jag tror ändå att jag kommer att gilla det! Kan se det som väska, klänning, foder i jacka och en massa annat.
Två gardiner. Den vänstra är ganska kort i kappan men det räcker till en längd på en klänning eller nått annat. Det högra är ett linnetyg som jag direkt vill göra en dagisväska av. Kan även se tyget som en jacka med brun manchester till.
Ytterligare två gardiner. Två stoora gardiner 🙂 Vet inte riktigt vad jag ska göra med dem. Det högra blir nog fint som klänning. De kommer nog till användning snart 🙂
Två påslakan i härligt blommit mönster 🙂 Jag bara älskar det bruna med de stora blommorna. Det gröna vet jag inte vad jag ska göra med men jag funderar på att sy barnlakan av det och så kommer det nog bli foder i nån tröja . Det blir nog en hel del, det är ju så mycket tyg i ett påslakan.

7 thoughts on “Loppisfynd

  1. Oj, vilka underbara tygfynd du har kommit över. Och en hel massa andra tyger har du hunnit införskaffa ser jag. Det är så roligt med tyg och på nåt sätt känns det som om man hela tiden behöver mer, så att det finns hemma att välja bland när sylusten faller på.

  2. Vilka fina tyger!Du frågade på min blogg om det gula tyget med vita prickar, det kommer från vår lokala tygaffär, som nästan bara har gardintyger.

  3. det med orangea blommor och svarta hjärtan var urballt! Mitt tips är klänning, kanske som bred bård längst ner?

  4. Nämen Strömming!! Vilka fynd!!! Nu väntar jag med spänning på alla kreationer av dessa hröliga tyger! Håller med Rino om favvo, favvo tyget. Eftersom det var en stoooor bit kan du göra sååå mycket kul med det också 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.