beställning · klänning

Klänningar


Det har blivit två klänningar den här veckan. Det är en beställning av en kompis som ska ge dem till ett par tvillingflickor som snart fyller 1 år.
Mönstret är från Baby Cool storlek 74-80 men de var så stora så jag har sytt in dem flera centimeter i varje sida. Klippte även till bakstycket i en bit och gjorde sprund istället för att göra en förklädesklänning. Det saknas knapp i sprundet men det kommer jag sätta i i nästa vecka (beställde en tång idag så jag ska prova med den istället för att försöka banka).

Tygen är från Hemtex, den lila snedslån har jag gjort själv och den bruna kommer från Ohlsons. Har sytt sömmarna på overlocken och fäst banden på vanliga maskinen. Det gick smidigt att sy och jag behövde bara plocka fram sprätten en gång. Är imponerad att jag lyckades kanta sprunden med band utan att det blev veck. Det finns en bra beskrivning på Geckos blogg.

Nu hoppas jag bara att de ska passa i storlek och i föräldrarnas smak! Inte lätt att veta när jag varken träffat flickorna eller föräldrarna.

9 thoughts on “Klänningar

  1. Men Strömming, vilka underbara!!! Mitt tvillingmammahjärta smälter! 🙂 🙂 Föräldrarna blir garanterat överlyckliga! Supercooola!! Och visst är det mönstret stort, t o m för mina tvååringar 🙂Kul att du beställde Prymtången – du kommer inet att ångra dig! Godnatt! Vi ses i cyber!

  2. Gud vad fina de blev! Jag skulle bli överlycklig om jag vore föräldrarna. Gillar verkligen det ljusblå i kombination med svart!

  3. Kul att ni gillar dem och är de för stora så växer de ju! (det är det som är bra med att sy till barn, de växer!) Ja jag hoppas verkligen för’äldrarna ska gilla dem. Jag är också förtjust i den ljusblå, var inte så förtjust i färgen på tyget från början men det gjorde sig verkligen som klänning, men sendslån är brun, inte svart 😉

  4. Tvillingarnas mamma här (Emma tipsade om din blogg). Vi älskar klänningarna och de passar bra, kommer nog att funka ett bra tag. Tack!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.