byxa

Velour och kaniner!

Vilket härligt tyg, kaningtyget från jnydesign! Idag har jag gjort mitt första kanin-plagg och jag bara älskar det! Det blev ett par byxor som blev det första jag gjorde av mitt kanintyg. Muddbyxor i turkost med brun mudd. Har även klippt ut en body i det turkosa tyget och den blir nog ihoppsydd imorgon om foglossningen tillåter.

Hade en klippa-ut-tyg-session i förmiddags och det blev 3 bodys i olika tyg och storlekar samt 3 byxor i olika storlekar. Eftersom jag ville att något skulle bli klart idag så gav jag mig i kast med att sy byxor. Hade brun tråd i overlocken så jag klippe ut i tyg som jag kan använda samma tråd till för att det skulle bli lite rationellt!

Två byxor sydde jag i brun velour med brun mudd, ett par i strolek 56 och en i storlek 62. Ett par blev som sagt i det turkosa tyget med bruna kaniner och med brun mudd. Storlek 62. Mönstret är en modifiering av ett byxmönster från ottobre som Ottopippi har skickat till mig, så nu heter mitt byxmönster ”Ottobyxa”! För att få storlek 56 var jag tvungen att förminska det eftersom den minsta storleken var 62. Det blev faktiskt riktigt bra trots att det var första försöket för mig att förminska mönster.

Byxorna är sydda på overlocken med 4-trådig overlocksöm. Som vanligt var jag tvungen att hjälpsticka muddarna på vanliga maskinen innan jag sydde overlocksömmen, men på det sättet får jag iallfall fast dem snyggt. Namnlapparna har jag bestämt ser bäst ut när de sitter i sömmen så i fortsättningen kommer mina byxor ha sin lapp i den högra sidsömmen. Jag kom även ihåg att storleksmärka dessa byxor!

Den bruna velouren kommer från Jofotex, därifrån kommer även den bruna mudden. Kaninerna kommer som alla nog vet vid det här laget från jnydesign.

Är jättenöjd med ’mitt’ Ottobyxa-mönster, jag tycker att jag har fått till rätt mängd ’pös’ över baken! Det var väldigt smidigt att sy flera byxor samtidigt så så kommer jag nog att göra framöver, det tar ju mycket mer tid att ta fram och klippa ett par i taget. Det jag måste lära mig är att mudda utan att först sy med raksöm på vanliga maskinen, då skulle det gå riktigt fort att sy sånna här byxor, nu är det rätt mycket pill att få dit mudden (men den hamnar där och det blir snyggt så jag är ändå glad). Det har varit en bra sydag idag där allt liksom bara har flytit på. Hoppas det håller i sig även imorgon!

2 thoughts on “Velour och kaniner!

  1. Fantastiskt fina! Allt blir så sött när man syr i så små storlekar, men jag började sy för sent och nu ska vi nog inte ha fler barn. Får nog börja sy åt andras småbebisar istället. De egna bara växer och växer och …

  2. Vilken ära!!!!! Ottobyxan!!!! Vad kul 🙂 Tycker att du lyckats oerhört bra med alla! Bra jobbat med att lyckas förminska mönstret!!! Supersnygga! Är dessutom avis på alla som fått sina kaniner, mina kommer inte förrän i nästa vecka…Vilken söm är det du gör med den vanliga maskinen först? Mudden nere vid fotöppningen? Även den i midjan? Kanske kan komma med lite tips nu när jag ÄNTLIGEN lyckats med mina muddar. Maila mig vet ja!Kram!!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.