overall · pyjamas

Overall med fladdermöss

Solen skiner där ute men det är såååå varmt. Värmen brukar inte påverka mig men nu klarar jag inte riktigt av den. Benen känns som stockar!! Det var dock rätt skönt att sitta hemma hos vännerna på deras balkong och äta brunch och dricka alkoholfri öl!

Morgonen tillbringades vid symaskinen och jag gjorde klart overallen/pyjamasen som jag klippte ut i förra veckan. Sömnaden gick problemfritt idag och det var skönt! Mönstret är modifierat från omlottoverallen i Ottobre 6/2007, men vad är det med deras modeller??? Ser små barn ut som michelingubbar??? Det här är den minsta storleken, strl 50, som jag dock har förlängt ca 5 cm i varje ben. Jag tror dock att det egentligen är en större storlek så den fick en lapp med 56 i nacken istället. Jag tog inte inte in bredden alls eftersom det var första försöket på den hör modellen, men den måste tas in massor om jag ska sy fler. Har dock en annan modell i huvudet som jag tror att jag ska prova istället.

Sömnaden gick som sagt bra och jag är, trots att den blev något bred så är jag nöjd. Gillar tyget jättemycket! Tyget kommer från Tygcentrum i Uppsala och mudden från Ohlssons tyger. Sydde ihop den på overlocken och kantade på vanliga maskinen med tvillingnål. Som jag brukar alltså. Den här gången tänkte jag också när jag satte i knapparna så alla hamnade rätt från början! Det är ovanligt att alla hamnar rätt men den här gången lyckades jag, trots värmen!

7 thoughts on “Overall med fladdermöss

  1. Vilken fin overall, roligt tyg i fin färgkommbination. Ja ottobre är stora i storlekarna finska bebisar kan väll inte va så mycket större än andra. funderar på att skriva till ottobre & fråga varför de är så stora i storlekarna.

  2. Jag tycker den är helfräsig! Gillar din modifiering, ska ha denna i åtanke om jag ska sy fler sådana overaller. Tackar för tipset 😉

  3. Hej vännen! Har varit bortrest utan internet ett tag och ser att du har varit AKTIV!!!!!! Kul!!! Så himla fräsig bodyn blev!!! Hur proffsig som helst 🙂 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.