beställning · body · hättor

Beställda pirater!

Det var på den här beställningen som tvillingnålen rök i förra veckan, sista sömmen på bodyn…. Men nu har jag fått min leverans från Bibbis och den här gången så köpte jag 3 nålar på en gång så nästa gång en nål går av i början på en långhelg så ligger jag steget före!!! HAHA!! 😀

Hur som helst, det här settet beställdes av mamman till en lite kille. Killen ligger fortfarande i magen och kommer nog inte ut förrän i augusti, så att det blev lite förseningar gör nog inte så mycket. Mamman och pappan ville ha något tufft till sin kommande son, så då fick det bli pirater! Det kommer även ett set i SoS elefanter som jag ska börja klippa ut senare idag. Men jag ville visa dem att nu är iallafall det ena settet klart och det andra borde jag hinna imorgon då jag faktiskt ska vara ledig!!!

Material:
Ribbstickad jersey fron JoNic Textilimport, svart mudd från samma ställe. Bomullsband till knytband på hättan från Åhlens.

Mönster:
Ottobyxa, strl 62.
Body från Ottobre 6/2007, strl 62, dock modifierad till enkelt tyg över magen samt kort ärmar.
Hätta från Ottobre 1/2007, minskat och modifierat.

Maskiner:
4-trådig overlock till sömmarna, Juliette till kantning.

Sömnad:
Har jag skrivit så många gånger förut så det gör jag inte igen! Inget konstigt. Hättan kantades dock med endast en mudd runt om och knytbanden av bomull fästes i mudden.

+
Förutom att nålen bråkade sågick sömnaden enkelt och jag börjar få in snitsen på byxor och bodys nu. Hättan är fortfarande en utmaning, speciellt i mjukt tyg, men jag är nöjd med resultatet. Gillade också de korta ärmarna på bodyn, det var också första försöket att ändra mönstret på det sättet och det blev riktigt lyckat.


Kunde varit bättre kvalitet på jerseyn och ett tag var jag rädd att jag inte skulle kunna sy fint i tyget. Men det blev bra i slutet ändå. Jobbigt dock med oron!

!!!
Hoppas att mamman och pappan gillar det här settet! Det kommer bli en tuff liten kille i sånna här kläder, hihi!

6 thoughts on “Beställda pirater!

  1. Hej, hittade hit via Ottopippi och vad glad jag är för det =)!!! Här fanns det ju hur mkt fint som helst, gillar verkligen dina bodys! Å ugglebyxorna med limegrön mudd var ju supersnajsiga. Här blir det definitivt fler besök!! Hälsn Therese

  2. Just precis alltid alltid ha reserver vad gäller tvillingnål. Upptäckte senast igår att jag bara har en enda hemma just nu, förstår inte riktigt hur det gick till, men nu har jag en ursäkt för att snart ta en tur ut till Stoff och stil igen. Finfina bebiskläder som vanligt. Såna små hjälmar är sköna på småbebisar. Body och muddbyxor basplagg som det går åt massor av.

  3. I vanliga fall är jag inte så förtjust i döskallar, men jag måste säga att du lyckat bra med dessa 🙂 Jättefin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.