beställning · body · hättor

Elefanter på beställning!

När jag tittar på min blogg från den senaste tiden kan man tro att jag inte gör något annat än att sy. Lite sant är det nog eftersom jag inte kan röra mig så mycket. Men liite annat gör jag allt!
Det här settet är beställt till samma kille som ska få pirat-settet, så nu är den här beställningen klar! Det är nervöst att sy beställningar, men den här är jag jättenöjd med. Speciellt bodyn tycker jag blev grymt snygg! Det är första gången jag syr olika färg på ärmar och kropp på bodyn och det gav mersmak. En sån här måste jag nog sy till mig själv också, det känns faktiskt lite sorgligt att denna ska skickas iväg. Hoppas mamman och pappan gillar den lika skarpt som jag!! 😀

Material:
Elefanttyg i bomull från SoS.
Brun och sandfärgad jersey från SoS, Limegrön mudd från SoS.
Gulgrön snedslå från Bibbis.

Mönster:
Ottobyxa, strl 56.
Body, ursprungligen Ottobre 6/2007 men omarbetat.
Hätta, urspringligen Ottobre 1/2207 men minskat och omarbetet.

Maskiner:
4-trådig overlock till sömmarna, Juliette till kantbanden.

Sömnad:
Även idag gick det problemfritt och jag har sytt precis som jag brukar.

+
Snygg färgkombo tycker jag och det blev precis så bra som jag hade hoppats när jag föreslog den här kombon för mamman! Märker att det är skillnad på tyg och tyg. Tyg med bra kvalitet är mycket enklare at sy i!!


Att det inte gick att få tag i snedslå i rätt limegrön färg. Har snokat i varenda butik i stan samt varenda web-shop jag kunnat hitta. Det var att välja på den här eller en som var riktigt riktigt skarpt limegrön. Då valde jag den här för jag tror att det skulle blivit för skarpt mot ansiktet att välja den andra. Hoppas att mamman och pappan tycker att det är OK att det inte är exakt ton i ton med den andra limegröna.

!!!
Riktigt nöjd med att ärmarna är sydda i en ljusare brun. Tycker att det lyfter intrycket av hela settet!!! Är nästan lika barnsligt nöjd som när jag sydde skjortblusen. Men det här får jag inte behålla…. så bäst att inte fästa sig vid det.

9 thoughts on “Elefanter på beställning!

  1. vad fint det blev att ha ärmarna i en annan färg! och byxorna blev jättesöta! jag har oxå detta elefanttyg liggandes men jag kan verkligen inte bestämma mej för vad jag ska sy av det! att snedslån är i en annan färg tycker jag inte gör något!

  2. Superfint blev det. Det är roligt att leka med lite olika sorters tyg. Själv är jag lite för dålig på detta. Kantbandsvikaren är ett bra redskap när man inte hittar snedslå i rätt nyans.

  3. Jo kantbandvikare står på önskelistan, var slut senast jag beställde från SoS och här i stan har jag inte hittat nån. Men problemet var också att jag inte ens hittade bomullstyg i rätt nyans… jaja, det blev fint ändå tycker jag 🙂 Helnöjd! Och paketet är på väg till sin nya ägare redan så jag hoppas hon blir glad!!! 😀

  4. Hjälp, va du hinner att sy mycket! Du gör superfina grejer, och dina kortbyxor i det röda uggletyget var ju helt fantastiska. Gillade jättemycket:)

  5. Jättesnyggt set. Tror absolut att beställaren kommer att bli nöjd. Det är svårt med fägermatchning överhuvudtaget när det handlar om olika kvaliteter på ty, t.ex. trikå och vävt tyg, det blir oftast inte exakt samma nyans hur man än bär sig åt. Jag tycker det här blev jättefint!Det går ju att kanta en hätta i vävt tyg med muddrullå. Jag har gjort det när jag sytt hätta/hjälm i manchester, men ofodrat elefanttyg är nog i tunnaste laget för mudd i stoff och stils mudd/jersey.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.