mössa

En hjord elefanter!

På väg från Öland fiskade jag upp mina elefanter på Jofotex. Helt underbara!!! De bruna elefanterna hamnade i tvätt och tork först så när de kom ut ur tumlaren igår kastade jag mig över dem och klippte ut tre plagg!!!Först ut var en mössa som jag sett i Ottobre 4/2008 (det senaste numret). Sen klippte jag ut ett par sparkbyxor till eftersom jag fortfarande verkligen gillar de jag sydde i kanintyget för två veckor sen. Sist ut blev en overall från senaste numret av Ottobre. På overallen sydde jag enfärgade vita ärmar och fållade ärmarna med tvillingnål och brun tråd istället för att kanta med mudd. Tycker det blev riktigt snyggt! Bestämde mig för att inte göra så färgglatt denna gång utan hålla det mer stramt, så det fick bli vit mudd på alla plaggen.

Material:
Elefanttyg från Jofotex.
Vit interlock från Jofotex.
Vit muddväv från JoNic textilimport.
Prymknappar från Bibbis.

Mönster:
Mössa i strl 44 från Ottobre 4/2008.
Overall i strl 62 från Ottobre 4/2008. Minskad i bredd ca 4 cm i varje sida!!!
Sparkbyxa i strl 50 från Ottobre 6/2007.

Maskiner:
Som vanligt, sytt ihop med 4-trådig overlock och kantat på Juliette. Stickningar med tvillingnål.

Sömnad:
Enligt beskrivning till repektive modell. Nästan.

+
Mössan var enkel men den ser lite ut som en svamp! Hoppas att passformen blir bättre när den kommer på! Det var roligt att sy öron på mössan, men sambon undrade om jag verkligen skulle göra vårt barn till ett freak. Jag tycker hur som helst att den är söt. Den är dessutom fodrad och vändsydd och jag är jättestolt över att ha klarat av det!

Sparkbyxorna blev precis så fina som jag ville och de blev bättre än de med kaniner, om man ser ill sömnaden. Men det är klart att man lär sig om man syr flera gånger!


I Ottobre står det att overallen ska vara snabbsydd och enkel! PYTTSAN! Den gick varken snabbt eller enkelt och det berodde på halslinnigen. Förstod inte beskrivningen utan försökte göra som det stog, men nått knas måste det ha blivit för ändarna blev hur fula som helst. Räddade den med en liten ’täcklapp’ längst ner i sprundet. Den blev inte heller jättefin men det kommer inte att synas när den väl används. Men nu tror jag att jag har kommit på hur man ska göra så om det blir fler så ska jag testa ett annat sätt att få till halslinningen och sprundet.

Det är synd att alla mönster i Ottobre är så stora och att de inte görs mindre än i strl 62. Jag gillade overallen när den väl blev klar men jag vill ju sy i mindre storlekar. Det blir till att pilla ihop ett eget litet mönster det. Dessutom har jag minskat bredden på overallen rejält, både i sidorna och i ärmarna. Hur stora bebisar/barn bor det egentligen i Finland???

!!!
Jag gillar elefanterna stenmycket!! Det är stelare än ugglorna, som många skrivit, men jag tycker inte att det gör något. Färgen krackelerar lite när man spänner tyget för mycket men det har gått tillbaka. Jag hade ingen modell för mössan och inte heller någon dock så min gose-dalmatiner fick posera med den, är den inte snygg!!

Och idag fick vi vår nya hemliga vän i Give and Get-hemlisen! Funderar redan på vad det ska bli för nått den här gången..! Tack till Ottopippis sambo som lottade och skickade ut vår nya helmlis! 😀

23 thoughts on “En hjord elefanter!

 1. Vad fint 🙂Det bor nog inte så stora bebisar i Finland som Ottobre tycks tro 😉 Jag gör också mönstren mycket smalare … Tråkigt när man aldrig kan lite på storleken 🙁

 2. Oj så fint!!! Älskar verkligen den stramare färgkombinationen, jag gjorde liknande men kantade med brunt, men jag måste säga att vitt känns snäppet vassare och somrigare!!! Och tack söta rara för mönstret som kom idag!!! Och beskrivning och allt! Jag är superglad, och väntar bara på att alla elaka värkar ska stanna av så jag får prova att sy ett par! =)

 3. Åh, åh, åh va fiiiint det blev. Åh, vet inte varför, men jag blir helt avis. Åh, varför sydde inte ett BB paket till Kalunji? Jag var nog för gravid för tänka på det. Jätte jätte fint paket. Ditt kommer att komma ut leendes för alla fina kreationer som väntar. lyllos…

 4. Underbart Susanna!!! Här har du verkligen lyckats! Var stolt över din fina vändsydda mössa, ditt srama val med vitt och att du kan trolla med mönstren och göra dem mindre m m. Du är verkligen duktig!!! I dessa superfina kläder kommer lill* inte att se ut sem ett freak utan som Uppsalas coolaste bäbis!!!Kram!!!

 5. Herregud vad snygga de blev!!!! Du är bara så duktig! Jag bara älskar elefanterna, och som tur var så fick jag mina i brevlådan igår. Gillar faktiskt att de är lite stelare än ugglorna. Jag har svarat på utmaningen nu!

 6. Så fint! Härlig mössa, fina sparkbyxor och jättesöt overall. tyget gör sig jättebra mot det vita, snyggt och fräscht. Jag har själv mössmönstret väntande här hemma och planer på overallen i största storleken dock. Och bäst av allt både elefanter och ugglor som hänger på tork i tvättstugan.

 7. Din bebis kommer bli jätte cool i de här kläderna.Tyckte om det vita till armarna.Dessa kläder ska du va stolt över

 8. Gud va snyggt det blev 🙂 Går själv o väntar på mina elefanter … Tänkte tipsa om att Stoff och Stil har en overall/bodysuit från stl 50 och upp till 98 (tror jag) och den är väldigt lätt att sy, själv har jag alternatera kuvertringningen med en vanlig halsringning (lätt eftersom kuvertringningen går omlott)

 9. Åh, helt underbart set!!!Jättejättesnyggt med det vita till det bruna elefanttyget, här gäller verkligen ordspråket ”less is more”. Det ser så himla fräscht ut!! Oj, vad du måste vara stolt som kan klä din bebis i så snygga egensydda kläder!!/June på http://www.junebacken.se

 10. galenmamma: Tack för tipset, ska kolla upp det!Tack igen för alla kommentarer! Jag gillar verkligen de här kläderna också och det ska bli så spännande att se hur de blir på den lill*! 3 veckor kvar till BF!

 11. men vad fina saker du gör! din bäbis kommer att vara den snyggast klädda någonsin!jag har precis hittat hit men kommer definitivt tillbaka snart!

 12. Håller med alla andra! Så himla fina elefanter och bara tre veckor kvar till BF. Spännande! Vad doktorerar du i? Är själv doktorand i Lund i neurobiologi!

 13. Snyggt! Har kikat på overallen i Ottobre, men har inte köpt tidningen. Jag undrar också vilka barn de tar mått på när de gör sina mönster, inte min finska unge i alla fall!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.