tröja

Två babytröjor

Det har mest blivit byxor och bodys sydda till lill*. Det behövs säkerligen en och annan tröja också så idag har jag sytt två stycken babytröjor. Använde olika mönster för att se vilket jag gillar bäst och jag måste säga at omlotten verkar vinna just nu, men får väl se vad jag tycker när de kommer på!

Passade även på att prova sy overlocksömmarna utåt och sticka ner dem så att det blir som dekorsömmar. Små Yrväder hade en jättebra guide i förra veckan hur man syr sömmarna på det sättet så sedan jag läste den har jag velat testa hur det blev. Måste säga att efter första nedstickade sömmen var jag skeptisk, efter den andra såg det lite bättre ut och sen kom jag på hur jag skulle peta in sömmen under pressarfoten på ett smart sätt och sen blev jag helnöjd! Inser dock att jag måste jobba på att få en snyggare overlocksöm om de ska synas!

Jag började att sy omlottröjan på det här sättet men sen var jag tvungen att testa och se hur det blev på en vanlig tröja också och jag tycker att det blev fint!

Material:
Elefanttyg från Jofotex.
Röd och vit interlock från Jofotex.
Vit mudd från JoNic textilimport.

Mönster:
Omlottröja, Ottobre 6/2007. Förminskat en storlek från orginalmönstret till strl 56.
Tröja med sprund, Ottobre 4/2008. Förminskat två storlekat från orginalmönstret till strl 50.

Maskiner:
4-trådig overlock till sömmar, stickninar på Juliette.

Sömnad:
Följde Små yrväders guide för hur man syr synliga overlock-dekoratioinssömmar. Annars följde jag instruktionerna för respektive mönster.

+
Kul att sy tröjor för en gångs skull. Dessutom roligt att prova ett nytt sätt att sy sömmar. Det tog ju lite längre tid totalt men jag tycker att det blev fint !


Tröjan med sprund är kort och bred!! Jag har dock tagit in den ca 4 cm i varje sida men den är fortfarande bred, lika bred som omlotten som ska vara en storlek större! Den är även ca 4 cm kortare än omlotten och liknar en kort klänning! Men jag gillar den ändå på nått sätt.

Sprundet trodde jag att jag hade klurat ut hur man skulle få snyggt men det blev fulare än på overallen som har samma sprund…. så det blev till att sy på en täcklapp även på det här sprundet. Den blev, förutom att den blev lite sned, bättre än på overallen. Men jag är inte nöjd med hur sprundet blev som helhet, men det funkar väl och kanske är det bara jag som ser mina misstag…??

!!!
Jag gilar elefanterna!!! Nu har jag sytt i alla och för varje färg tänker jag att det här är min favorit, men sen byter jag färg och då även favorit! Ska nog sy någon uggleomlottis och någon kaninomlottis också. Det har var helt klart ett bättre sätt att sy en liten omlott på än den jag gjorde häromdagen. Hu, jag får rysningar när jag tittar på den!!!

17 thoughts on “Två babytröjor

  1. Nämen åhh, jag skulle ju hit och kommentera din första applikation, eftersom jag inte hann skriva någon kommentar igår, och så ser jag att du har sytt fler pyttiga urgulliga plagg, och det i både rött och gult elefanttyg, och jag som inte köpte någon röd variant!Jättefint som vanligt!!! Den röda är urläcker, och den gula med, men jag håller med den ser kort ut, förläng den i livet ocm du gör fler, det gör jag med nästan alla tröjor jag syr, men så har jag ju barnen inom mätbart håll s a s.

  2. Jättesnygga båda!!! Jag gillar verkligen omlott innan de kan sitta, från ca 4 mån tycker jag vanliga tröjor funkar bra! =) Superfint med de röda elefanterna, de har jag inte beställt…

  3. Underbara plagg bägge två!!! Guuud vad du är duktig! Jag kan inte säga vilken jag gillar bäst, jag tittar på den ena och tänker; den är nog finast men så tittar jag på den andra och då blir jag väldigt ambivalent. Den gula modellen kanske passar bättre på lite större barn, rent praktiskt, men utseendemässigt är den ju underbar!/June på http://www.junebacken.se

  4. Hejsan.. Jag har kommit in på din blogg och möttes av dessa jätte gulliga skapelser. SÄljer du också? KramarHanna

  5. h@nn@: Kul att du hittat hit och gillar mina saker. Jag säljer men inte just nu.. har beräknad förlossning om ca 2 veckor så nu kommer nog bloggen ligga rättså lågt ett tag, men hör gärna av dig på mailen om det är något speciellt som du är intresserad av så ska vi se hur tid och ork finns!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.