body

Nytt mönster till babybody

Den ugglebody jag sydde häromdagen passade inte!!! Det var för litet halshål och benöppningar så den är på väg tillbaka till mig. Men jag tänkte jatt jag kan sy om den till en tröja och flytta på knapparna så det är inget problem, men så tråkigt att det inte passade. Eftersom jag fortfarande inte har någon att prova på så är det ju lite svårt med storlekar. Jag har lovat beställaren att sy en ny till henne och efter att ha bollat lite ideer och mått så har jag ritat om mönstret och provsytt en body i det nya mönstret.

På det stora hela är jag nöjd med det nya mönstret men det finns några saker som jag ska tänka på när jag i eftermiddag ska sätta saxen i ugglorna (mina sista bruna…)

Jag har utgått från Ottobre 6/2007, men tyget är enkelt över magen och nu har jag gjort flärpen mellan benen längre på bakstycket och kortare på framstycket. Måste dock se till att framstycket blir rakt och inte snett som det blev på den här. Halsöppningen och benöppningen är nu gjord enligt de mått som beställaren har angivit, men jag tror att jag ska göra flärpen någon cm längre ytterligare för att det ska finnas lite mer växtmån.

Mönster:
Som ovan beskrivet, ganska eget vid det här laget!

Material:
Gula elefanter från Jofotex.
Brun mudd från SoS.

Maskiner:
4-trådig overlock till sömnad.
Juliette till kanterna.

Sömnad:
Kanta ärmarna. Sy ranglansömmarna, sen sid/ärmsömmarna. Kanta runt om. Sätt i knappar.

+++
Fick prova att göra om mönstret för body och det blev faktiskt till det bättre, så tack så mycket Anna-Lena för dina kommentarer och din hjälp med mått och bilder! Jag lovar (om inte lill* kommer) att det finns en ny body hos dig i början av nästa vecka!!


Väldigt tråkigt att den första bodyn inte passade . Det är lite kvar att fixa på mönstret men jag tror att det kommer att fixa till sig vid nästa försök!

!!!
Det var dessutom kul att sy en body i elefanttyget, det hade nog inte blivit gjort annars! Jag gillar elefanterna, har inte upplevt att de krackelerar så som andra har.

Köpte havsgrön velour av Älsklingsfrö igår, den kom fram idag och den kommer bli såååå fin till de gula elefanterna. Byxor i den velouren står näst på tur efter ugglebodyn. Tack så mycket för den otroligt snabba leveransen av tyget!

Oxh så dagens stora dilemma, festival eller inte…. Om jag köper biljett idag kan jag lova att lill* kommer, köper jag ingen biljett lovar jag att jag kommer gå 2 veckor över tiden….. Om 2 timmar ska jag ha bestämt mig för då ska sambon köpa biljett åt mig om jag vill gå (han är journalist och har pass till hela festivalen ändå och ska gå/jobba om inte lill* kommer…..). Jaja, det är väl inte hela världen om jag inte kan gå även om jag har biljett och dessutom får jag ju möjlighet att träffa Sarah på Kalunji om jag går.

4 thoughts on “Nytt mönster till babybody

  1. Den är jättefin, är säkert bra i ben och hals oxå. Men vilket jobb du lagt ner nu, du borde ligga och vila inför bebbens nedkomst istället:)..

  2. Det måste vara jättesvårt att göra passande plagg när man inte har någon att testa på!!! Snygg blev denna bodyn åtminstone!!Gud så spännande att det är så nära till lill’s födsel!!! Hur gjorde du med biljetterna???

  3. Ingen festival ikväll för mig, men omjag mår bra så blir det nog festival imorgon… kanske…. det är ju trots allt Lee Scratch Perry och Groundation i Uppsala imorgon…!!!! Kan man ju inte missa såvida jag inte är på bb! Och på lördag är det Burning Spear, förmodligen sista chansen att se honom uppträda…. beror på vädret lite också vad jag kommer att orka… idag är det regnrusk här och bättre lär det inte bli i helgen, tyvärr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.