mössa

Mössa

Först ut i novemberutmaningen – använd vad du har – blev en mössa. Det börjar bli riktigt kallt så det behövs en varmfodrad mössa till I. Det är mitt första försök till en mössa efter eget mönster.

När jag gjorde senaste hemlispaketet gjorde jag ett tryckt lejon på en tröja till Tisas son. Vågade inte tycka på tröjan utan att först provtrycka med färgen på en testlapp av tyget. Den testlappen har nu förvandlats till en mössa.

Material:
Blå interlock från Tygcentrum.
Grå fleece från Ohlssons.
Eget tryck med textilfärg och schablon.

Mönster:
Eget, ändrades efter arbetets gång. Kommer nog ta några försök innan jag har fått till det ’perfekta’ mössmönstret!

Maskiner:
Allt på overlocken.

Sömnad:
Sydde ihop foder och utsida. Sydde sidsömmen sedan toppen på yttertyget. Sist sydde jag ihop toppen på fodret men lämnade en vändöppning. Vände och sydde ihop öppningen för hand.

+++
Efter ändringar så blev den helt ok! Den passar och är varm å go! Dessutom fick jag använda lejontrycket på tygbiten som jag inte trodde var stor nog att använda till något!


Lite bubblig och skev.

!!!
Gav mersmak på mössor! Förstår varför det bloggas så mycket om mössor!!

10 thoughts on “Mössa

  1. Grattis till din första mössa!!!! Visst är det KUL med mössor 🙂 Jag får liksom inte nog – vare sig av andras mössor eller att göra egna 🙂 Fort går det också – något som välkomnas nu… 🙂 Skall själv (när jag får tid i nästa vecka9 sätta mig ner och fixa till ett mössmönster med öronlappar = mitt nästa mössprojekt 🙂Vad härligt med lejontrycket. Tänkte på det när jag såg Tisas paket. Du pratade ju just lejon-symbolen som en Strömmingsymbol eller hur? Har du gjort schablonen själv också??Tycker du skall vara nöjd med detta första mössverk!!! Ha en underbar helg – på symässan!!! (är så avis..)Kram!

  2. *rodnar* nej jag kan inte ta åt mig äran för lejonet, det är inspirerat av en tröja jag sett. Blev så förtjust så jag försökte mig på ett. Bebisen är inte till salu men lejontrycket kan man få på valfritt ställe om man så önskar!Mmmm symässa ska bli grymt kul!

  3. trycket är jättefint 🙂 och tröjan används flitigt här hemma 🙂 roligt att vi syr våra första mössor samma dag 🙂 den blev jättefin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.