byxa

Kollektion 68 fortsätter

Tre par byxor har legat klara några dagar men tid att fota och blogga om dem har inte funnits! Har kommit på att de byxor som används mest här hemma är de enfärgade byxorna då de är lättare att matcha med de olika tröjorna. Så nu fick det bara bli byxor i enfärgad velour. Passar ju så bra med velour till vintern också (och vinter har vi haft den här veckan, ca 30 cm snö kom i måndags men nu är allt nästan borta igen).

Dessa gjorde jag efter mitt nya byxmönster, Ottobyxan 2.0! Gjorde de dock några cm längre i benen än de första jag sydde så dessa kommer nog räcka ett bra tag. Nu är de på gränsen till för långa men I växer ju så fort ändå. Förhoppningen är att de ska räcka hela vintern. När jag jämför med ett par byxor i strl 68 som vi fått är dessa både längre och smalare, men ser ut att komma att passa I väldigt bra.

Material:

Grön och brun velour från Jofotex.
Röd velour från Mjuka tyger.
Mudd från stoff och Stil.

Mönster:

Eget, ottobyxa 2.0 strl 68.

Maskiner:

Allt på overlocken. Df 1,5, Ts 5,5,6,4

Sömnad:
Sy ihop innerbenssömmen, sy ihop i genen. Sy mudden till rundlar och sy fast.

+++
Velour är härligt! Så mjukt och skönt och varmt!


Den röda velouren hade noppat sig i tvätten, men jag hoppas att nopporna bara kom från de råa kanterna så att de blir fina efter tvätt igen. Jag har röda velournoppor i hela sykrypinnet på ALLT jag har där!

!!!
Mina namnlappar är nästan slut, har bar 2 st kvar! Det betyder att jag knåpat ihop nästan 100 alster sedan i april! Nya namnlappar måste fixas så att jag kan sy mina beställningar.

2 thoughts on “Kollektion 68 fortsätter

  1. Jättesnygga! Håller med, velour är så mysigt, och enfärgat håller ju med det mesta! Här har vi nästan slutat med byxor till M, kör bara med ullbyxorna =) Men nu blev jag litet sugen på vanliga byxor ändå…

  2. Ja, håller helt med. Dom enfärgade är lättast att matcha. Och alla barn älskar velour, så mjukt och härligt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.