klänning

Förklädesklänning

Sydde några klänningar förra våren men var aldrig helt nöjd med mönstret från Baby Cool. Nu har jag knåpat ihop ett eget utifrån Meedom & Meedom form 1 och Lokrantz förklädesklänning. Gjorde mönstret i flera olika storlekar när jag ritade och klippte ut klänningar ia alla storlekar utan att testsy mönstret först. Lite vågat kanske och jag kommer nog att göra den lite mindre urringad nästa gång men på det stora hela är jag nöjd med modellen.

Den är är sydd i strl 56 och är för liten för I. Den ska istället hitta vägen till Minicompaniet och hoppas finna en lite mindre ägarinna.

Mönster:
Egen blandning av Meedom och Lokrantz.

Material:
Påfågeltyget var ett påslakan och kommer från Rusta tror jag. Svart snedslå från… någonstans.

Sömnad:
Sydde axelsömmarna. Kantade ärmhålen med snedslå. Sydde sidsömmarna. Kantade runtom och halsringningen med snedslå.

+++
Lite sömnadslust igen efter magsjuka och andra sjukor. Att mönstret blev bra och att jag nu har ett helt OK mönster för förklädesklänningar jag också!


Att det inte finns nog med tid för att sy allt jag vill.

20 thoughts on “Förklädesklänning

  1. Modellen ser jättefin ut 🙂 Så snyggt det var med tryckknapp istället för knytband! Hur gjorde du det?By the way har min kompis inte svarat mig ang recepten ännu. Men jag återkommer så fort hon har det 🙂

  2. Tack alla!!Ottopippi: Det är ju bara att avsluta snedslån i kanten istället för att låta den gå ut i knytband och så trycka dit en knapp!Frisky Frog: Det beror på om du menar vuxen eller barn 42 😉 Tror inte jag har tyg till en hel vuxenklänning. Fast jag har ett UFO liggandes någonstans som skulle blivit en klänning med smock i somras men där jag aldrig lyckades med smocken…

  3. Det där tyget är verkligen fint, och klänningen är också fin!Det där med tryckknapp i bak, jag gör alltid så.Tror jag aldrig har sytt med knytband faktiskt…..

  4. Förklädesklänningar är kul, lätta att sy, praktiska att använda, och så länge bebisarna är riktigt små kan man göra dem i tunikalängd, men jag håller med om att mönstret i Baby cool är alldeles för brett. Jag har istället använt mönster från Inger Bäverstens bok från 70-talet, betydligt snävare, som med alla 70-talsmönster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.