beställning

Klänningar

De här två klänningarna ska till Lily och Brorsan. Den röda är en likadan som I’s julklänning och den gula fick jag fria händer att välja tyg till med förbehållet att det skulle vara velour. Tycker den blev fin så det kommer nog bli någon liknande till I lite längre fram. Det har precis börjat funka bra med klänning eftersom hon sitter såpass bra nu (inte själv men nästan!)

Mönster:
Inspirerad av Cillaklänning, Ottobre 6/2008. Omskalad i storlek, utan krusiduller och ändrad i längd, bredd och rynk!

Material:
Röd och cerise-rödrandig velour från Mjuka Tyger.
Gul velour och gula elefanter från Jofotex.

Sömnad:
Nästan som beskrivning, utan extra lull-lull.

+++
Så roligt med återkommande beställare. Extra kul att hon ville ha klänningar eftersom jag tycker att dessa är så roliga att sy, trots att de kräver att man syr för hand också.


Att det tog så lång tid att få dem klara.

16 thoughts on “Klänningar

  1. supersöta! 😉 Ang bibsen så var jag mest bara nyfiken, det gick inte riktigt att se formen på bilden, men jag provar jättegärna ditt/ ert mönster! Alltid kul att prova ngt nytt ju! 😉

  2. herregud vad kreativ du är! du bara lägger ut grej efter grej ju! och fina är dom också!ja det ska bli jättekul att träffas, och att få träffa din familj också, både den nya och den gamla!jag ska faktiskt ner på stan alldeles nu och köpa en klänning jag tänkte ha på mig.kramar

  3. ÅÅh jag tror nästan jag måste köpa det här Ottobrenumret för den här modellen är ju underbar!!! Finns det fler godbitar i det numret? Jättefina färgkombos du satt ihop 🙂

  4. Doris_Assar: Jag har inte gjort något annat än den här klänningen och tillhörande leggings. Du kan ju se på ottobres hemsida vad varje nummer innehåller. Det var helt klart ett bättre nummer än det senaste!TAck alla för era kommentarer! Jag blir så glad!

  5. Ett bekymmer är ju att Ottobres mönster, liksom de flesta andra mönstertidningars mönster, inte får användas komersiellt, dvs man får inte sälja grejer man sytt…Man ser ju då och då att bloggare gör det. Kanske har de begärt tillstånd från Ottobre, men jag tvivlar…Tights, muddbyxor och liknande basmönster är kanske svårt att hävda äganderätten till-de finns liksom över allt-men mönster där man direkt kan säga varifrån det är hämtat, kan ställa till det med copywrighten.

  6. Attans det hade jag inte ens tänkt på! tack för den upplysningen! Men den är omritad och inte precis enligt mönster och dessutom rejält omskalad i storlek så…. snart är det eget mönster….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.