beställning · hatt

Hattar

Två små solhattar har det blivit denna helg. Gillar dem skarpt men jag har svårt att få storleken densamma fastän jag tycker att jag är noga med att mäta sömnsmånen. Knytband fick det också bli den här gången.

Material:
Rött landskapstyg från Etsy. Brunt elefanttyg från Stoff och Stil.
Gult och rosarutigt tyg från gamla babylakan.

Mönster:

Sygryns suveräna hattmönster.

+++
Börjar få till stickningarna snyggt nu och det blev bra med knytband i dem också.


Sömnaden av den röd/rosa var allt annat än smärtfri. Två symaskinsnålar, mycket sprättande och en hel del svordomar senare är den iallafall klar. Sen måste jag bli ännu mer noga när jag mäter sömnmånerna.

16 thoughts on “Hattar

 1. Åh så söta. Det är nåt speciellt med hattar. Och jag håller med om att det är svårt med storleken om man inte är jättenoga med sömsmånen, och även om man är det för den delen. Själv avänder jag mest ögonmåttet när det gäller sömsmån och det kan när det gäller hattsömnad bli helt katastrof. När jag sydde yngsta dotterns solhatt fick jag slänga den förts foderhatten eftersom jag måste ha mätt helt uppåt väggarna. Men när det lyckas är det både kul och fint!

 2. Vilka fina hattar!
  Har hittat din blogg i mitt tygblöjesurfande och tackar för inspirationen! Har lagt en länk till din blogg på min helt nyskapade blogg, hoppas det är OK! Jag är ny i både tygblöjedjungeln och bloggdjungeln så jag har ingen koll på uppförandekoder!

 3. Fina hattar 🙂 Och det där med storleken är svårt … Jag lyckades ju få en solhatt lite för liten trots att fodret passade …

 4. Håller med Ett tu tre-det är svårt att sy hattar om man till vardags brukar använda ögonmåttet för sömnsmåner-och det brukar jag…Dina blev fina!

 5. Så fina hattar!!
  Jag tycker också det kan vara knepigt att få till storleken rätt. Det blir mer att köra på känn.

  Modellen är supersöt, får jag fråga vart du snappat upp mönstret eller är det egengjort?

 6. Jätte fina blev dom, och jag är så glad att de är min tös som ska ha dem på sig 🙂
  hoppas baa att de passar bra nu.
  Du är så bra.
  Skickar ett kort sen.
  /vanessa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.