tunika · vuxet

T

Har sytt tunika ”T” ur Stylish Dress Book” till mig själv. Jag bara älskar halsringningen på den här modellen och det gick enklare att sy den än vad jag hade vågat att hoppas på.

Men kan ju inte sy ett plagg helt enligt mönster och eftersom Märkvärdig redan varnat för gravidlooken på denna modell så tog jag in lite på vidden och rynket. Jag sydde även två insnitt på den bakre livdelen för att få lite mer figurnära modell. Kortade även mönstret 8 cm för att få mer tunika än klänning.

Jag är jättenöjd med hur livet sitter – som gjutet – men kjoldelen är jag inte alls nöjd med så nu måste jag lista ut ett sätt att få hela tunikan att bli lite mer figurnära. Vad tror ni är bästa sättet, att skippa rynket, ta in i vidden och sedan sy insnitt i ryggen på kjolen också och ha framstycket slätt, eller ska jag försöka mig på ett veck a la Rino på framstycket? Jag ska nog testa båda sätten för att se vad som blir bäst. Ett slätt veck istället för rynk kan nog göra mycket för hur vidden och passformen upplevs.

Material:
Ett påslakan från Rusta (som jag köpte förra året för att sy en klänning jag skulle ha när jag var gravid. Då misslyckades jag med att sy smock i den och tyget blev liggandes. Nu blev det en tunika istället som mycket väl skulle kunna härbärgera en mage innehållandes tvillingar!) Svart tyg från ett lakan som legat oanvänt här hemma för länge.

Mönster:
Klänning T, Stylish Dress Book.

+++
Det är verkligen roligt att sy till mig och att det är moment som jag inte provat förut. Är väldigt stolt över att passformen på livet blev så bra, ska förlänga det med 1 cm till nästa gång annars är det perfekt!


Att passformen på kjolen blev som den blev. Jag är inte heller säker på att det var rätt tygval för den här modellen. Det borde nog varit något mer småmönstrat. Men jag får se det som en övning och en prototyp och jobba på förbättringar innan jag syr i ett tyg som jag tror jag kommer våga använda…Nä nu när jag ser bilderna på tunikan gillar jag inte tyget alls. Borde kanske ha svart kjoldel? Det är lite för oroligt och grönt för att det ska vara fint… Hrm, tål att tänkas på.

23 thoughts on “T

 1. Va läcker den blev.Men fega jag skulle inte våga ha på mej en så stormönstrad tunika.Vågar inte sticka ut.Är mycket neutral av mej.Men tycker det ä dö läckert på andra.Som på dej.
  Ha det gott

 2. Nu ser jag ju inte ditt huvud men jag tycker du ser ut att passa jättebra i den. Och modellen funkar som den är. Tycker den är lagom mönstrad. Snyggt med jeans till =)

 3. Den blev ju jättesnygg! Halsringningen var supersnygg!

  Jag använder min tunikavinst flitigt, har bara inte lycktats fånga den på bild än. Den är redan en favorit i vårgarderoben:)
  Visst var det mönstret från allt om handarbete, om jag inte minns fel..? Vilket nummer isåfall, jag är sugen på att sy något liknande.
  Må så gott!

 4. Den blev snyg och tyget är fräckt, men själv är jag för feg för så mycket mönster och färg.
  Jag tänker att ett vävt tyg i viscose skulle ge ett annat tyngre fall på kjoldelen och att den då skulle upplevas som mindre?! Lakansväv har åtminstone innan det hunnit bli uppmjukat av flera tvättar en tendens att bli lite hårt/bylsigt.

  Men modellen är riktigt fin, jag ser framemot fler uppvisningar av nya varianter här på bloggen.

 5. Tack snälla ni för era kommentarer! Jag är fortfarande osäker på tyget dock om om jag kommer använda den och funderar på att sy om den med en mörk kjol istället. Och som du säger Ett Tu Tre – i ett tyg med bättre fall så upplevs den säkert mindre bylsig! Jag ska prova att sy i ett tyg med viscose – det låg jag och funderade på i natt när jag inte kunde sova…

 6. JAG skulle använt den 🙂 Jag är i och för sig inte speciellt rädd vare sig för färg eller mönster, snarare tvärtom 🙂 Har dock inga bra tips åt dig…

  Men du – inte märks det att du har börjat jobba inte. Fortfarande lika frekventa inlägg här. Och jag som inte verkar hinna med något nuförtiden.

  Vilka lyckade solhattar du gjort nedan förresten.

  KRAM och tack för alla stöttande inlägg hos mig det senaste 🙂

 7. Ja vad roligt att du provat den här modellen! Jag tycker att det blev superbra. Att minska ner på bakstycket är ett bra sätt att minska gravidlooken, annars är jag ber inne på att acceptera att modellen bara är så. Det är enklare 😉

 8. Ja acceptera är också ett sätt som jag övervägt men det tar lite emot när det är tältvarning. Men det blir kanske bättre i ett mindre stelt tyg!

  Ottopippi: vill du byta? (Strl 38 på denna)

 9. Jättefin! Har beställt boken på yesasia, såg väldigt fin och rolig ut. Är också sugen på att sy lite åt mig själv. Tack för inspirationen 😉
  -jenny-

 10. Glömde skriva att mellan smygmaskan och fastmaskan ska det vara en luftm också, så att man kommer upp lite, det vet du säkert, men jag tänkte så att jag inte lurar dig att tro att jag gör nån specialvariant eftersom jag glömde det.

  Jag håller med de andra: tunikan och tyget är fina!

 11. Den svarta halsen är supersnygg! men jag håller lite med dej om påfåglarna. Jag har gjort två vuxenklänningar helt i det tyget och dom kändes aldrig riktigt bra. Men din är snyggare i modellen.

  Svart kjoldel och påfåglar med svart ”T” tror jag på:-)

 12. fin! du kan ju annars bryta av allt det gröna med ett brett svart band eller en obi typ vid sömmen mellan liv och kjol!

 13. Jättesnygg!
  Underbar halslinning. Om du vill sy en til och behöver en köpare så har du en här!

 14. Jag blev så nyfiken på hur du gjorde. Sydde du om, gav bort eller hur blev det?

  Jag tycker att den är fin! Fungerar ju jättebra som klänning med tex. svarta leggings under. Jag kan tycka att gravidlooken i så fall kommer av att den är så pass lång när den används som tunika. Om du förstår vad jag menar? Hoppas att du använder den i alla fall, för du är jättefin i den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.