ekobytet

Ekobytet till Retro Elephant

I ekobytet fick jag Retro Elephant som hemlig vän. Det blev lite av en utmaning eftersom hon inte har barn och dessutom själv har mindre storlek på kläder än det finns mönster (jo barnmönster finns men det kändes inte så kul) och något annat än kläder har jag inte övat så mycket på att sy så det ville jag inte ge mig på att försöka i ett bytespaket.

Hittade ett fint kjolmönster som min magkänsla sa att RE skulle gilla och minskade det så jag trodde att det skulle passa och sydde av ett lite tjockare solgult blommigt bomullstyg. I paketet fanns det även med ett tyg med elefanter, en påse ekologiskt örtte från en lokal producent och mitt bodymönster. La även med mönstret på kjolen då jag inte trodde att jag skulle sy just den kjolen i strl 32 igen.

Vad RE tyckte om paketet kan du läsa här. Det kändes skönt att höra att kjolen uppskattades men tyvärr blev den lite stor berättade hon för mig. Den gick dock att ta in så den ska komma att passa. Bilden har jag lånat från RE’s blogg då jag i min iver att skicka paketet glömde att fota det.

4 thoughts on “Ekobytet till Retro Elephant

  1. Fint paket du skickade!

    Angående frågan du ställde om Welinders singoallamodell. Jag sydde stl 1 år (74/80 cl eller hur?)till min dotter förra våren sommaren, nu är hon ju lite rund om magen, men tunika modellen blev just en tunika dvs den gick över ändan men inte mycket mer (du kan se bild på den bloggen singoalla i tunn trikå med rosa cirklar från Stoff och stil). Hur man upplever den kan ju också bero på i vilket tyg man syr. I tunnt vävt bomullstyg eller tunn singletrikå tycker jag inte att den känns så stor/bred medan intrycket blir lite klumpigare om man använder tjockare tyger.
    Hoppas att mitt svar var till lite hjälp, det gör ju inget om en singoalla sitter lite löst och ledigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.