återbruk · vagn

ORA-vagnen

Så har jag gjort klart (nästan, lite tillbehör är kvar såklart) omklädningen av vagnen som jag gav er en sneak peek på här. Sitsen var riktigt rolig att sy och var betydligt enklare än suffletten! Här var ju passformen inte riktigt lika noga heller och jag hade dessutom dokumenterat mitt sprättande av den gamla sitsen minutöst och märkt upp delarna med siffror och skrivit utförlig beskrivning. Så jag behövde endast använda sprätten två gånger! Det ni!!

Hade först tänkt använda samma tyg jag har inne i suffletten på utsidan på sidstyckena men det räckte inte till det. Nu är jag glad att jag gjorde hela vagnen brun och endast har små detaljer i det mönstrade tyget. Ska sy en väska till regnskyddet i samma tyg har jag tänkt (inte så kul med en trång liten väska som det står BRIO på med stora bokstäver som dessutom dragkedjan gett sig på efter 1 försök att stänga den – det är kvalitet det!). Sen vore det kul med en matchande skötväska med samma detaljer men väska har jag inget mönster på så det kommer nog dröja.

Tillbaka till vagnen. På det stora hela är jag mycket nöjd och vi har provåkt vagnen idag. I satt väldigt bra i den och hon sov även gott på eftermiddagen. Jag är dock inte helt nöjd höjden på vagnen, orginalhjulen är ca 5-7 cm högre än de hjul jag har på nu vilket gör att vagnen är väldigt låg. Jag är dessutom 180 cm lång och det gör att det var på vippen att det är för lågt. Så jag ska se vad jag kan göra åt den saken. Orginalhjulen är i så dåligt skick så de går inte att använda tyvärr. Vi funderar på att byta hjul med den vagn vi nu har uppe i lägenheten (och i vilken I sover alla sina tupplurar på balkongen)n. Det blir ju inte lika snyggt med nya gummihjul men det blir helt klart skönare att köra. Ska hålla ögonen öppna på loppisar också. Det här missnöjet hade ju inte med sömnad att göra men helhetsintrycket av vagnen togs ju ner lite av att det blev lite obekvämt att köra den.

Allt material utom knapparna och lite skumgummi är återanvänt. Det känns väldigt bra att kunna göra en sån här renovering av en vagn som många nog skulle slängt på tippen! Tyget till vagnen har Rättvisa barn langat åt mig och är en möbelplysch i härligt varm brun nyans. Fodret är köpt på Emmaus, stoppningen återanvändes från den gamla klädseln (när jag hade tvättat den var den hur fräsch som helst!) och ”den gummiaktiga bävernylonen” (fuktskydd?) som fanns i de gamla sitsen återanvändes också. Knapparna är annoraktryckknappar från Prym köpta hos Bibbi.

Ett stort TACK riktas till Rättvisa barn för alla tips och råd på vägen och för tyget och hjulen (för trots att de är lite små är de ändå grymt snygga!)!!!

Nu funderar jag på det här med solen och sommaren, parasoll är ju totalt värdelöst som extra solskydd på vagnen och att hänga för skynken mot solen funkar ju inte för då ser hon ju inget. Har någon av er erfarenhet av den här extrasuffletten? Tycker den verkar hur smart som helst.

Sist bjuder jag på lite bilder på den gamla klädseln.

32 thoughts on “ORA-vagnen

 1. Den blev hur snygg som helst! Och visst känns det fantastiskt att ha en underbart fin och originell vagn utan att behöva fresta på miljön nästan alls?

 2. Jättefin blev den! Nästan så jag får lust att göra iordning nån gammal vagn själv. Fast N är nog för stor för att åka vagn den dag jag blir klar med ett sådant projekt :D.

  Vi har ett UV-nät att lägga över vagnen, det är ungefär som ett insektsnät fast svart och lite tjockare. Funkar bra tycker jag, finns nog på vilken barnvagnsaffär som helst.

 3. Va snygg den blev!! Jag har ett par hjul hemma som kanske kan passa om du är intresserad, det är de som satt på min vagn tidigare, jag valde ju att byta till lufthjul på min vagn. Dock är de jag har här svarta, de är inte som nya men i helt klart dugligt skick… Är du intresserad så hör av dig =)

 4. Vad roligt att få se hela resultatet! Och vad duktig du är. Hoppas det ordnar sig med hjulen och höjden så ni nöjda får skuffa omkring er fina vagn och njuta av sommaren!

 5. Wow vad fin den blev! Solskyddet verkar ju jättesmart.
  När mitt första barn föddes ville jag ha en retrovagn och köpte en superbilligt och klädde om den. Det var 1985. Då skulle alla vagnar ha runda hörn men jag ville ha en 70-talsvagn med kantiga hörn.

 6. Oj! Vad fin den blev, är väldigt imponerad! Hoppas att du hittar hjul som fungerar bättre, så du blir helt nöjd, för fin det är den!
  Jag har en vagn här hemma som jag funderar på om jag ska klä om, är så sugen men rädd att jag inte ska få det bra.
  Och jag kommer behöva den vagnen när Liten kommer som extra vagn, för den andra vagnen går inte in i vår lilla bil.

 7. Vilken rasande grann vagn du har fått till! Jag är gröööön av avund!!!!!!!

  Men jag har i alla fall äntligen svarat på din utmaning! Den råkade komma vid en tidpunkt som visade sig illa vald, men nu är jag nästan på banan igen… 😉

 8. Vagnen blev verkligen fin! Nu åker I fint! hade tänkt klä en cykel med tyg som kjolskydd runt bakdäcket, sadelöverdrag och överdrag till cykelkorg men har inte klurat ut hur det ska gå till än…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.