haklapp

Haklapp


Äntligen har I förstått vitsen med mat! Det tog sin tid men nu behövs det haklappar här hemma! Sydde ett gäng förra sommaren varav två har blivit flitigt använda och har tappat både färg och form och ser inte så roliga ut. Igår kväll var jag uttråkad och hade egentligen ingen lust att göra något alls men bestämde mig för att rita ytterligare ett nytt mönster på haklapp och testa det i det fina vaxade tyget som jag köpte på Jofotex vid midsommar.

En riktigt flickig haklapp blev resultatet i en modell som jag känner mig riktigt nöjd med. Måste nog göra flikarna i bak runt halsen lite längre men annars börjar jag känna mig nöjd med mitt mönster. Jag har, som ni kanske ser, återigen sneglat åt BillaBas haklappar som jag tycker är så så fina.

Material:
Vaxat tyg från Jofotex (som jag tycker påminner om de teckande blommorna från Montt Python!) Rosa snedslå från Bibbis.

Mönster:
Eget.

+++
Att I äter! Men med sömnaden så är det nog att det blev ett bra mönster på haklapp som jag efter en liten justering nu tror att jag kommer att använda mig mycket utav i den mån jag kommer att sy haklappar.


Sylusten vill inte riktigt infinna sig, så jag tar det lugnt och slappar framför tv’n mest på kvällarna och tar ett och annat varv på ett litet stickprojekt. Jag har en massa idéer i huvudet men ingenting som jag orkar ta tag i just nu. Det är faktiskt lite tråkigt att inte orka. Jaja, orken kommer kanske tillbaka.

!!!
Tog mig en tur till Sundbybergs Textilcentrum i fredags med två kompisar! Det var roligt, vilket utbud av tyg det fanns där men det enda som fick följa med hem var en tvillingnål och lite transperant resår. Det bästa var nog att komma bort med goda vänner ett tag, klappa på tyger och sen fika gott på ett konditori i solen!

Och nu börjar det komma en massa småttingar igen hos mina vänner så det blir dags att ta fram små mönster snart och se om man minns hur det var att sy riktigt riktigt pyttigt! En liten kille tittade ut i fredags, men de vännerna bor på Åland så det lär dröja ett tag innan vi kommer att åka och hälsa på för att se underverket!

2 thoughts on “Haklapp

  1. Fin! Jag sydde ett par haklappar i samma tyg för ett par år sedan men jag köpte mitt tyg på Åhléns , kul att den kommit in på Jofotex!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.