t-shirt

Do-redo-teeshirt

Den här t-shirten köpte jag för några år sedan på reggaefestivalen fast den redan då var aningens för tight och aningens för kort. Den har av nämnda skäl inte används så mycket men jag gillar tröjan och bandet är ett av mina favoriter så att göra mig av med den fanns inte på kartan. Nu när det drar ihop sig till ny festival (Imorgon – tjohoo!) så kom tröjan fram igen och har nu fått se dagens ljus i form av en t-shirt till I.

Den är sydd efter Meedoms form 1, strl 74 men det är väl en 80 enligt svenska storlekar. Den är nog lite stor på I, som ine har provat den än. Från början var det meningen att det skulle vara knappslå på ena axeln men jag glömde mig när jag skulle sy (gjorde likadant på en annan tröja som nästan är klar…ivern att sy tog över…) och så blev det en tröja utan knäppning. Jag har använt mig av halsmudden och fållarna i ärmarna som fanns på orginaltröjan vilket gjorde att den här tog inte lång tid att sy. Det enda som tog tid var för mig att lista ut hur min nya CP fungerade när jag skulle fålla den igår kväll (efter att ha monterat lampor och eluttag i köket och fogat kakel) och jag var väl inte jättepigg så det blev inte helt bra med fållen men för ett första plagg så är jag mer än nöjd.

Ja som sagt har jag nu testat min nya CP och vi är väl inte bästa vänner än, hade enorma problem att få ur tyget ur maskinen till exempel men jag lär mig väl det efterhand. Det var dock väldigt roligt att läsa och testa olika grejer på den och ser fram emot att bekanta mig med den mer framöver.

Material:

Gammal t-shirt

Mönster:
Meedom och Meedom, T-shirt form 1, strl 74 men i jacklängd.

+++
Kul att återvinna kläder på det här sättet, hon kommer dessutom garanterat vara det enda barnet i kultirationtröja imorgon på festivalen!


Fläckarna som fanns på tröjan går inte bort i tvätten, och de ser inte jättefina ut på tröjan. Å andra sidan så kommer det finnas andra fläckar på tröjan väldigt snabbt efter att hon fått den på sig så det gör kanske inte så mycket. Trycket var snett även på orginalet och för att inte göra att tröjan drar för snett så valde jag att ha trycket snett istället för att tyget ska dra runt kroppen. Ser lite trist ut men det funkar.

!!!
Förra året var jag höggravid när det var dags för URF och orkade inte gå så det ska bli väldigt roligt att få komma iväg dit i år!

5 thoughts on “Do-redo-teeshirt

  1. kika här så får du lite tips för att få lös tyget. Är ganska tidigt i videon och det finns två sätt att göra det på. Med det ena sättet kommer du att kunna remsa upp sömmen efteråt, och med den andra så blir sömmen låst.

  2. snyggt! I kommer vara såå fin 🙂 spelar kultiration på festivalen nu i helgen? på ÖR så hade sångaren tappat rösten så det blev mest instrumentalt. men det är skön musik att ligga och softa till =) tack så jättemycket för länken till linnet! jag har sett att andra bloggare pratat om ett linnemönster men jag har inte hittat det så nu blev jag jätteglad 🙂 ha en underbar festivalhelg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.