kjol · mammakläder · vuxet

För mycket 70-tal?

Har sytt den här mammakjolen ikväll och det som är kvar är att handfålla den. Men när jag provade den och visade den för mannen i huset så undrade han om den inte var lite väl 1977… Vad säger ni, är jag hopplöst fel ute här? Men egentligen struntar jag i vilket för jag gillar den och den känns skön och mysig till hösten.

Kjolen är sydd efter samma mönster som denna men sedan anpassad så att magen ska få plats i den med utskärning fram och mudd istället för linning. Tyget är babycord i mörkbrunt från Stoff och stil och så blommigt tyg från en duk jag hittade på loppis i somras. Det är en likadan blommig våd på bakstycket också. Hade först tänkt sy med pompeja men vågade inte klippa i det innan jag provat att modellen och storleken funkade. Kanske blir det en till eller jag kanske nöjer mig med den här. Kanske satsar på pompeja till mig efter graviditeten.

Som sagt, kjolen ska fållas men sedan är den klar. Sedan återstår att se om jag använder den. Varför blir det alltid så när jag syr till mig själv, att kläderna ofta förblir oanvända?

39 thoughts on “För mycket 70-tal?

 1. Jag tycker kjolen ser fin ut, våga använda de fina kläder du syr! Jag har åtminstone använt kjolen flera gånger i sommar som du hade sytt till mig.

  //Lina

 2. Jag har också gjort en kjol till mig själv som jag fick en liknande kommentar på från min man. Bloggar om den senare. Kul at du syr till dig själv. Jag tyckte speciellt om det färgglada tyget i kjolen!

 3. Den är jättefin, den ser precis ut som man tänker sig hösten, mycket brunt och lite lätta, klara färger.
  Använd!

 4. En sån stilig skapelse förtjänar ett bättre öde än att ligga oanvänd i en garderob!

  Och jag tycker att med mammakläder kan man gott ta ut svängarna och testa lite, eftersom det är under en så begränsad period.

 5. Håller med de andra, den är supercool och visst andas den 70-tal, men det är väl det som är meningen. 70-talets tyger är fantastiska. Tycker absolut att du ska använda den jättefina kjolen. Vilken söt liten mage du har förresten. 🙂

 6. Läcker kjol, men varför handfålla? Jag älskar dolda sömmar men gör dem på maskin med vanlig sick-sack. Hur enkelt och snyggt som helst och det går lite snabbare än att handfålla.
  Agnes

 7. underbar kjol! hade jag varit du hade jag bott i den 🙂 och fin mage du har, har du oxå fått ändra datum? du ligger fortfarande en dag före mej =) har du käns sparkarna ännu?

 8. Lyssna inte på honom, det är så himla fin, he is too 2000-late, kjolen är helt rätt, på 70s och just nu, och vilken som helst tid, färgerna, modellen och den lilla gulliga mage som gör allt en jättefin paket, jdvs allt rätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.