byxor

Djungelklänning

Fick med mig några meter djungeltyg hem från syfestivalen och det är bara så fint! Finare i verkligheten än vad jag tyckt när jag sett det på bild. I tyckte också det va fint och pekade på alla djuren så jag bestämde raskt att det snarast skulle bli en klänning till henne.

Här har jag testat ett nytt mönster som jag har ritat med lite insvängd midja samt en puffiagre ärm med motveck. Är helnöjd med ärmen men inte med intagningen i midjan, blev lite längre ner än jag tänkt mig, så ska ändra på det till kommande klänningar.

Nu till vintern ville jag ha en klänning med lång ärm och då gjorde jag den lite roligare med ett lagt motveck mitt på ärmen, helfint tycker jag att det blev och det ska bli kul att se om det ser fint ut på också.

Till klänningen blev det ett par nya bruna velourbyxor i härlig Hilcovelour. De är i stort sett samma som de senaste byxorna jag sydde, med bara några få ändringar i mönstret. Tycker att de ser bättre ut än de förra iallafall så jag hoppas att jag har fått till mönstret bra nu. Funderade på om de skulle ha fuskfickor eller inte men till slut så blev det vanliga enfärgade byxor för jag var för lat för att orka sy fuskfickorna, haha så kan det gå!

Material:
Djungeltyg från JNY Design, valde jerseyn med lycra, kantat med interlock från JNY också. Byxorna är sydda i brun Hilcovelour från Tygpyssling och mudd från Stoff och Stil.

Mönster:

Eget, utifrån Meedoms form 1 tröja. Strl 80.

+++

TYGET! Jag älskar det! Och att ärmarna blev så fina.


Har inte vant mig vid att sy i jersey med lycra än och att det krullar sig stör mig lite. Men det gick ganska bra ändå och jag tror att det ändå är bättre med lite lycra i tyget så att det inte sträcker sig så som interlocken gör.

Sen är jag mer än lovligt trött på att min systemkamera är icke existerande efter olyckan i somras och att jag inte får till bilderna alls med vår lilla pocketkamera. Måste skaffa ny kamera snart…

22 thoughts on “Djungelklänning

 1. vad fint!! jag jobbade i helgen så det blev ingen symässa:( men har beställt lite djungeltyg så nu längtar jag bara:)
  tack för inspirationen!!

 2. Åh, snyggt!!! Jag har samma känsla som dig med djungeltyget, så det låter toppen att det är finare ”live”!
  Jättefin modell på klänningen! 🙂

 3. Jag har varit lite skeptisk till det här tyget, men nu när jag ser hur snyggt det kan bli så blir jag nog ”tvungen” att köpa hem en liten bit jag också 😉

 4. Javisst var det härligt djungeltyg! Så mjukt och fint. nu vill både Storasyster och Lillebror också ha något i det tyget!

 5. Verkligen fin klänning du har sytt av ”mitt” djungel tyg, tänk bara om jag hann sy något själv =)
  Nu är det snart slut och jag har inte hunnit med att sy något själv, tur att det kommer en ny omgång snart, då ska jag också sy en klänning. Den blev superfin.
  Ha det gott//Jenny

 6. jättefin klänning! jag vill också ha lite längre ärmar på dem nu när det blir vinter – snyggt med motvecket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.