gardin · möbler

Inredning


Har äntligen fått färdigt I´s rum. Lite sytt i inredningsväg har det blivit den senaste tiden. Bland annat har jag sytt ett draperi av paneler som kan dela av rummet då vi har bara 2 sovrum i lägenheten så kommer så småningom även lillasyster eller lillebror få flytta in i rummet. Då kan det ju vara bra att kunna dela rummet lite iallafall. Dessutom är de vääääldigt roliga att leka tittut med! Tyget är två av IKEAs nya tyger. Tog en längd av varje tyg och delade i tre och hängde upp så att man fick ut hela mönstret när panelerna är utdragna.

Har även sytt gardiner och en ny lampskärm. Köpte tyget i somras på Tygverket på Söder i Stockholm. Köpte till gardin men det räckte även till att klä lampan. Lampan hade förut en vit skärm av papper men förra vintern när lampan var förpassad till klädkammaren under julsäsongen ramlade en Doc Marten ner på skärmen med ganska ödesdigert resultat… Sparade lampan och nu har den som sagt fått nytt liv med muminskärm. Ser ni vad fin den blev på min renoverade byrå!

Kanske matchar inte panelerna med gardinen helt med tanke på att de är så olika i stil men jag gillar alla tre tygerna och i barnrummet får det vara lite omatchat!
En ny lampa har hon fått också, den gillas väldigt kan jag lova! Den ska sägas godnatt till varje kväll. Bredvid hänger en loppisfyndad längdmätare, 78 cm mätte tjejen igår!

Måste även tillägga att tak, väggar och golv också fått nya kläder. Smuisgt tak, gula tapeter med kritstreck samt ett trasigt linoleumgolv har ersatts av vita väggar och tak samt ett ekparkettgolv som går ihop med resten av lägenheten.

11 thoughts on “Inredning

  1. Jättefint! Har också tänkt att dela av barnrummet med panelgardiner när lillan ska byta rum. Kul att få se hur det skulle se ut! Jättefina tyger du valt, måste nog bli ett Ikeabesök för mig med snart 🙂

  2. Snyggt! Jag gillar. Och fick en skön tanke att byta ut det trista vita tyg vi delar av vårt sovrum med mot något roligare. 🙂

  3. Det är ju det som är så härligt med barnrum, att man kan få gå loss med både färger och mönster! Men vem har egentligen bestämt att det inte kan vara samma för vuxna 🙂

  4. Härligt det blev. Det är ju så roligt att fixa till barnrum. Jag håller på för fullt. Kommer nog på bloggen framöver.

  5. Tjusigt, tjusigt! Nu blev jag sugen på ett Ikeabesök, men i Malmö har de just bytt lokaler med massor med öppningserbjudanden så då är där säkert ännu mer människor än vanligt, tror jag väntar till mitten av januari när ”allt” har lugnat ner sig. fina tyger var det i alla fall och I:s rum ser otroligt välstädat och spatiöst ut.

  6. Min man påpekade nu när jag skulle visa det fina rosa husvagnstyget att tyget på gardinen har vi som tavla i Sixtens rum! Det såg jag inte först. Han älskar den verkligen, vill gärna titta på den länge, länge 🙂 Så bra val ^_^

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.