beställning · body

Beställda bodys

Dessa två har legat tillklippta länge och nästan lika länge har de varit ihopsydda i raglansömmarna. Sedan hamnade de i  det där ska jag göra, imorgon högen. Hade länge ågren för hur sjutton jag skulle sy dit kantbandet runt hörnorna med CPn och jag hade för mycket annat att göra för att sätta mig ner och prova. Sedan när jag väl provade insåg jag att det inte var så svårt. Sedan kom marknadsbodysarna emellan, ni vet den blå med orange kanter som jag tror kom från helvetet, och jag tappade tron på att jag över huvud taget kunde sy kantband igen med CPn. Hela veckan har jag gruvat mig för kantbanden men jag ville ju få beställningen klar också. Igår tog jag min revansch och resultatet är bland annat den orange flodhästbodyn. När jag bytte kantband till ett stadigare tyg så gick det bara så enkelt igen. Inge hoppstygn, inga sömmar som slant hit och dit och… åhhh det blev så fint!

Nu är beställningen klar och jag hoppas att den ska gillas. Det är en fd kollega som har beställt till en annan fd kollega (till oss båda) som fick en liten tjej i oktober. Jag ska sy ett par velourbrallor också som passar till båda bodysen. Hade tänkt göra det ikväll men det får bli imorgon på syjuntan.

Material:
Girafftyg från The Fabric Fairy, kantat med lila interlock från JNY Design.
Orange flodhästtyg från Jofotex kantat med vit interlock från Jofotex.

Mönster:
Eget mönster, utgått från något Ottobremönster men omgjort och omgjort igen för att jag skulle klara svängarna på CPn. Har några ändringar jag vill göra men det får bli en annan gång. Giraffbodyn är i strl 62 och flodisbodyn i strl 68.

+++
Coversömmarna blir verkligen fina när det fungerar. Gillar kombon med lila till girafferna, kändes klockren när jag höll tygerna mot varandra och jag bara gillar den mer och mer.


All ågren för kantningen som gjort att det dragit ut på tiden.

!!! 
Dessa syddes klart igår, idag har jag kantat ytterigare 3 bodys med vit och på alla dessa fick jag bara ett enda hoppstygn och inte något tyg som gled. Så nu vet jag att det var något med tyget och inställningen som gjorde att det inte gick att kanta med det tunna tyget. Ska ta tag i det – en annan gång när jag inte har så mycket att göra och inte är lika flodhäststor om magen. 


Så här ser förresten den flodhästiga magen ut nu! Bara 10 veckor kvar! I gillar att peta mig på den härligt utstående naveln!

Vad säger ni om min nya layout på bloggen, funkar det med 3 spalter? Här kan ni hitta kod för att lägga in 3 spalter i din blogg. Tack Tygterrier för länken!

16 thoughts on “Beställda bodys

 1. Finfina bodys. Tror mitt orange flodis fått lätt missfärgning i det vita, för alla syr så fint av sitt men jag bara blänger på mitt och vet inte alls vad jag ska göra med det.

  Mysig mage du fått.

 2. Härliga bodys! Jag har ännu inte vågat kanta i trikå trots att jag fått tips av dig angående tvillingnål, stygnlängd mm. Det släpper en vacker dag hoppas jag.
  Härlig mage du visar upp också. Jag håller som bäst på att bli av med ”resterna” av min 😉

 3. Glömde ju säga att det ser väldigt bra ut med 3 spalter. Vill själv ha så, men hur gör du? Ser att du valt mallen ”Minima Black”, men vart hittar du den hos Blogspot?

 4. Jättefint alltihopa. Blir mest avis på magen! 🙂 Men tre barn får räcka! Man ska ju orka med dem efter graviditet och första året också…

 5. Hej gumman,
  länge sen jag var och kommenterade här. Bodysarna är superfina och magen är ännu finare. Soon come…:-)

  Jag läste du nu utmärkelsen jag fick av dig 12/2 som bara förgyller min dag. Vi var i Tanzania när du skrev den och jag hade svårt att svara tillbaka och tacka, but… better late that sorry. Tack så mycket för dina fina ord och tack själv för inspirationen.

  Bless

 6. Nu kör jag också trefiligt!! Liiite stökigare än två spalter blir det ju – men jag tycker defenitivt att det vägs upp av att man kan visa mer saker utan att läsarna behöver scrolla!

 7. Fiin mage, nästan så jag blir sugen själv faktiskt. Underbart med ett litet liv som virvlar runt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.