beställning · dregelscarf · mössa

Matchande mössor och dregelscarfs

En mamma beställde de här två matchande möss-scarfsetten till sin dotter. Tygerna är valda av mamman och hon ville gärna ha två olika modeller på mössa också men jag fick välja vilken som skulle vara i vilken modell. Så jag valde att göra den blommiga mössan till en knutmössa och flodismössan till en vanlig mössa. Fodrade dem med stretchtrikå så att de ska hålla formen bättre, tycker att interlock (speciellt jofotexs interlock) har en tendens att sträcka sig och bli för stort och så blir det ett snyggt avbrott om man väljer att ha en kant uppvikt på mössan också om det är enfärgat foder. Dregelscarfsen har båda brun fleece på baksidan.

Mönster:
Mitt eget knutmössemönster i liten storlek (3-9 månader, 42-44 cm ca) och modifierat baggymössmönster som jag bytt med Tisa (kan man låta något vara i fred? ) i samma storlek.

Material:
Lime flodiar från Jofotex, brun stretchjersy/mudd från SoS samt blommig trikå som jag har fått av svärmor.

+++
Kul att få sy matchande set! Dessutom kul att få sy det i någon av det få second-hand trikåer som jag har! Hade inte en så storbit av det blommiga tyget så jag har undrat vad de skulle bli, nu vet jag!


Inte bombsäker på mösstorleken men hoppas på att de ska passa lilltjejen. Började sy mössor nyligen så då är det svårt när man inte har någon att prova på.

3 thoughts on “Matchande mössor och dregelscarfs

  1. Snygga set! Håller med om att bumullstrikå töjer sig och tappar formen väldigt lätt. Jag gör som du och fodrar antingen med lite strechigare fleece eller trikå. Hoppas därför att bla molntyget från JNY ska komma i jersey som jag tror håller formen bättre för att bli mössa 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.