tröja

Istället för blomma

Var bjudna på luciafika hos en av I’s lekplats- och öppna förskolankompisar på Lucia. Mycket trevligt! Tänk vad med nya vänner och bekanta man får när man har barn! 😀

Istället för att ha med oss en blomma så sydde jag en tröja till M. Tycker att det är kul att ha med mig något när vi är bortbjudna så och det är kul att kunna ge något som man själv har gjort. Tröjan uppskattades och verkade vara lagom i storlek.

Mönster:
Mitt vanliga ändrade från Meedoms form 1. Strl 86.

Material:
Någon som undrar var jag köpt mina elefanter? 😉 Har, som jag skrev i förra inlägget blivit nykär i de röda elefanterna men de gula elefanterna kommer inte långt efter. Ibland måste man ta en paus från tygerna för att åter tycka att de är sådär toppen – nu tycker jag att elefanterna är bland de bästa jag har i min garderob!

+++
Att de passade och gillades!


Lite små skvanker på täcksömmen som jag fållade med men tror att det är bara jag som tänker på dem. (glömde visst dra upp trådspänningen på en av nålarna insåg jag nästa gång jag använde maskinen, mer konstigt att det ändå blev så bra)

!!!
Det snöar – mycket! I hade snöpremiär idag vilket inte var helt uppskattat men hon vänjer väl sig vid det. Klart det måste vara konstigt med snö första gången man ser det (räknar inte med att hon såg den förra vintern!) Snön verkar vara här för att stanna så det är väl dags att ta fram pulkan (pappa får åka min mage tror jag inte medger pulkaåkning) och ut och dra.

Jag har dessutom ÄNTLIGEN fått min nya begagnade systemkamera ca 5 månader efter att jag tappade min i marken så den pajjade. ÅH vad det är HÄRLIGT att fota med systemkamera igen!

 

10 thoughts on “Istället för blomma

 1. Jättefin! Tack för kameratips också! Jag fotar (nästan) alltid utomhus jag också, inomhus blir det kasst med min kamera. Jag har bara kompaktkamera, men det ska vara en av de bättre, man kan trixa ganska mycket med ISOtal, makro, bländare osv. Men jag vill nog uppgradera mig till en systemkamera ändå 😉
  Så du kör med den externa blixten alltså? Jag hade just strukit den från listan, fick tipset att det var bättre att satsa på ett extra objektiv istället.

 2. Mycket bättre än blomma! Jag gillar också de gula elefanterna – även om de ligger och värmer hyllan här hemma, det är ju så lite kvar… De låg sist på min elefanttopplista från början men nu är de solklar etta 🙂

  CP:n är lurig (har jag sagt det förut…) men ibland blir det finfint fast att inställningarna är lite hipp som happ. Mina inställningar ändrades ju utan att jag såg det när jag släpade hem maskinen från juntan, sen sydde den det fiiiiiinaste den någonsin gjort!

 3. Systemkamera… Dregglar…. Nu under vintern har jag ett fotoställe vid vår altandörr där det är bra ljus. När det är barmark ute fotar jag också utomhus, men nu känns det lite snöigt ute.
  Jättefin tröja!

 4. Den ”blomman” är verkligen mer uppskattad…jag hade blivit väldigt lycklig om jag, eller rättade sagt mina barn, hade fått en så fin tröja 🙂

 5. Såna blommor brukar bli uppskattade! Elefanter är alltid fint, men jag undrar ändå om du vill ha mina gula? Mina barn passar inte i gult har det visat sig…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.