tygblöja

Stickade blöjbyxor

För att kunna använda de blöjor jag sytt behövs ett vattentätt lager utanpå blöjan och det enklaste är att sticka ett par kortbyxor i ylle. Efter lanolinisering av ullen så ska det hålla vätan inne i blöjan! Fick tips av Kalamajt att Ottobre har ett gratis mönster på stickade blöjbyxor som hon gillar så jag testade det mönstret. Det var enkelt att sticka och gick snabbt, trots nyfödd så har jag hunnit med två par blöjbyxor. Garnet hade jag hemma, det blev några nystan över när jag stickade uggletröjan till I. Garnet är Marks & Kattens ecoull och det är supermjukt. Efter lanoliniseringen lär de bli ännu mjukare (de ligger just nu i sitt lanolinbad (ullkur)). Det som saknas på byxan är ett band i midjan så de går att knyta så de inte hasar omkring, ska tvinna lite garnsnoddar här ikväll om jag orkar!

Att det blev två par i olika storlek beror på att de jag stickade först är de stora paret och de blev väldigt stora (passar nog på I) så jag fick sticka ett par mindre också. Ett nystan (50 gram) räckte till det lilla paret, till de större behövdes lite över ett nystan. De små fick även ett hjärta broderat på rumpan, gjorde det på frihand så det blev lite skevt men jag tycker det blev sött. Lite julvarning på färgerna dock!

Nu återstår att se hur R’s rumpa klarar tygblöjorna men jag satsar på bambu så han borde tåla dem. Tål han dem och vi tycker att det fungerar bra så lär det bli fler byxor stickade i andra härliga färger av garn. Min kära mamma har städat sin källare och meddelade häromdagen att hon hade en halv kubikmeter garn som jag kunde få om jag ville samt ett gäng tyger. Ska bli spännande att få botanisera och se vad hon har hittat!

Uppdatering! De stora byxorna är alldeles lagom till R, de små är alldeles för små. Tänk så fel det kan bli när man inte tänker på att det ska in en blöja under byxan också…. haha!

7 thoughts on “Stickade blöjbyxor

 1. För det första vill jag gratulera till den nya familjemedelemmen, ETT STORT GRATTIS! =)
  Vad mysiga dina ullbyxor ser ut att vara, jättefina! Jag vill tipsa om att man också kan nåltova motiv på yllebyxorna. Har dock själv bara nåltovat denna blomma: http://kulinarist.vuodatus.net/blog/1151359/villahousut-hahtuvahousut/
  och denna Batman logga: http://kulinarist.vuodatus.net/blog/1616360/lepakkomiehen-villahousut/ på våra byxor men vid nåltovning är ju bara fantasin som gräns. =)
  Vad kul att ni vill prova på tygblöjor, jag kan verkligen rekommendera dem efter att ha använt tygisar på tre av våra fyra barn. De två yngsta använder fortfarande blöjor, endast tygblöjor. Vill också varna dig, det är väldigt beroendeframkallande att sy tygisar. 😉 =D Kika gärna in på mina blöjor jag sytt här: http://kulinarist.vuodatus.net/blog/category/Kestovaipat
  Tyvärr är den bloggen bara finsk men eftersom den från första början varit en mat- och bakblogg så har jag startat en ny handarbetsblogg som jag skriver på både finska och svenska. =) Där hittar du också några blöjor och mera är på kommande. Välkommen!
  http://www.retrokas.blogspot.com/

 2. Tjusigt jobbat vännen!!! Hoppas det går bra med R och hans tygblöjor! Ska bli jättespännande att se vilka garner och tyger din mamma letat fram!

 3. Underbara! E hade superduperkänslig hy och ett lager av en tunn sidenblöja innerst var det absolut bästa! Det kan jag varmt rekommendera! Det håller också rumpan torr :-).
  Kram

 4. Fina!

  Vill du testa med vikblöjor i bomull och bomullsflanell har jag ett helt gäng som jag gärna skänker bort. Jag har även Bumpy ytterbyxa, men den är ju tät på ett annat sätt, sas… Har funkat på våra barn, men de har nog inte varit överdrivet känsliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.