overall · pyjamas

Pyjamas till lillebror

Lillebror R är en varm typ. Han behöver flera nya pyjamasar med korta ärmar och ben nu till sommaren. Först ut blev en i det provtryckta Iris visas gröna färger. Det var en fröjd att sy i tyget! Kvaliteten känns härlig, den är mjuk och följsam och gör som man vill, samtidigt är tyget ganska tjockt och har ett tungt fall. Jag blir bara mer och mer förtjust! Eftersom tyget är helt genomfärgat valde jag att kanta med baksidan så att det blev samma nyans av lime på kantbanden. Använde samma inställningar på CoverPron som när jag kantar med vanlig bomullsinterlock och det funkade hur bra som helst!

Här kan ni även se den gröna färgen lite bättre än tidigare. Jag jämförde med lime tyger som jag har hemma och den är precis snäppet mörkare än JNYs enfärgade interlock och precis i ton med den lime astra coats tråden från Bibbis.

Modellen på pyjamas ritade jag själv. Den fick kuvertringning, extra plats för tygblöjan och korta ärmar och ben. En grenkil för extra plats i genen fick det också bli. Har inte provat den än men den ser ut att passa bra. Denna är beräknad som en strl 68.

Nu längtar jag till det riktiga tyget kommer så att man kläder som faktiskt syns av det här tyget.

7 thoughts on “Pyjamas till lillebror

  1. Vilket underbart tyg. Nu blev jag allt lite sugen… Härlig pyamas med! Insåg inatt när hettan dallrade i sovrummet att jag nog behöver sy lite kortärmade nattplagg till killarna också.

  2. Wow helt underbar!!! Måste också sy några bodys/ pyjamasar med kuvertöppning!! Tyg beställer jag från en vanlig dator ;-). Hoppas ni hade en skön midsommar!!
    Kram

  3. Snyggt, både tyget och modellen. Smart att använda baksidan för kanterna, det tipset ska jag minnas. Och grattis till blöjlicensen, duktiga du!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.