återbruk · klänning

Ärmlös klänning med vingar

Kanske är den inte ärmlös iallafall om den har vingar? För några veckor sedan träffade jag lilla A som hade sin mammas gamla linne från 70-talet. Det linnet hade så söta vingar att jag var tvungen att kika hur det var sytt och sedan härmas. Blev supernöjd! Det är ju faktiskt perfekt på varma soliga dagar att ha ärmlösa klänningar en denna ger även skydd mot solen över de känsliga axlarna.

Mönstret är mitt vanliga för ärmlösa klänningar och vingarna har jag klippt och sytt på frihand. Tyget är en t-shirt som jag köpt på PoP-outlet för en ringa summa häromåret (strl 152 eller nått var det) just med tanke att sy om det till något som passar I någon gång. Här fick jag precis in klänningens längd och kunde använda den befintliga fållen. På tröjan var kantbanden lila men jag matchade istället mot de vita svanarna för att göra den lite mer somrig och ljus.

Tack lilla A för inspirationen!

16 thoughts on “Ärmlös klänning med vingar

  1. Snygg. Vilket underbart svantyg, synd att det var pop – jag trodde det var nån trevlig metervara man kunde köpa nn stans! (Eller var det kanske tur att man inte kan köpa den med tankte på mitt enroma tygförråd! 😀 )

  2. smart med vingarna! jag använder aldrig baraxlat på barnen, solkräm är så lätt att slarva med;-)
    Och tyget är helt enkelt toppen.

  3. Smart att återanvända ett plagg på detta sätt :-). Snyggt och mycket proffsigt resultat!!

    ÄÄÄÄÄÄlskar din sommarklänning nedan. Vill också ta mig i kragen och sy till mig själv!

  4. Nu har jag också köpt en Pop-klänning i fel storlek… fast jag tror jag väntar något år på att den växes in i istället för att böraj sy om och tjorva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.