tunika · vuxet

Retro Stylish Dress A

Just nu roligsyr jag. Jag syr det som faller mig in bara för att jag vill. Det får man på semestern! Inspirerad av bland andra Benglan så plockade jag fram mitt exemplar av Stylish Dress Book och började med modell A. En enkel a-linjeskuren klänning som jag kortade till tunika och sydde i ett härligt blommigt retrotyg. Jag älskar den!

På framstycket finns det insnitt vid brösten samt en lätt rynkning i halsringningen. Jag fick rita om skärningen på nacken för det blev ståkrage i bak. Klippte ur några cm och så satt det perfekt.

När jag har sytt klart de stolsdynor jag håller på med till köket så ska jag ge mig i kast med modell B.Fast en storlek större, denna är precis på gränsen att det känns trångt runt ryggen. Och med en modell med ärmar så tror jag att det blir för tight runt ärmhålen i denna storlek.

18 thoughts on “Retro Stylish Dress A

  1. Åh, vilket super läckert tyg! Passar jättebra till den enkla modellen på tunika? Måste bara fråga om det är den boken som flera har som är en Japansk mönsterbok fast på Finska?

  2. Hehe, låter som en bok jag vill ha (behöver inte en mönsterbok till, behöver inte en mönsterbok till …)! Klänningen är ursnygg, jag förstår att du är nöjd!

  3. Wow superfin! Blir sugen att sy ngt till mig själv. Har dåligt med mönster för dam bara. Är den boken lätt att förstå sig på? Vill ha enkla modeller.

  4. Nilla, det finns både enkla och mindre enkla modeller i boken. Det är bra bilder man man kan inte läsa sig till hur man gör eftersom det är på japanska! Det finns gott om fina japanska mönsterböcker!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.