Övrigt

Off topic – badrum

Vi ska renovera badrum hemma. Har hantverkare här som knackar i väggar, mäter, kollar och lämnar offerter. Badrum är det enda jag inte vill göra själv. Kan inte helt enkelt. Vi ritar badrum i 3D men det är ett sånt litet badrum att det är svårt att få med det man vill ha. Badkar till barnen, handfat med avställningsyta, toalett såklart, tvättmaskin (tumlare finns i källaren OM det behövs) förvaring. Allt på 4,6 kvm med 2,5 meter i tak. Nu får man ju önska fritt sen får man se om ekonomin kan uppfylla önskningarna…

Måste utgå från var avloppen och vatten finns idag vilket begränsar placeringen av möblerna. Handfat, toa och badkar har liksom bara en placering. Vi vred ut toan något för att få in tvättmaskinen. Hyllorna över tvätt och toa tycker jag ser lite mycket ut när handdukstorken placerades (efter hantverkares inrådan – tänk på mängden rör som ska dras, vi kan inte trolla…) Funderar på antingen ett köksskåp över tvättmaskinen eller öppna hyllplan.

Skisserna har gjorts på Room 328. Kakel och klinker har vi inte valt ännu men tog något i programmet som liknade det vi har tänkt. Mörkare goilv och vitt enkelt kakel, inga bårder eller nått som man tröttnar på enkelt utan har tänkt att färger i textil ska få vara accenter.

Snart förvandlas vårt hem till byggarbetsplats. Längtar redan tills det är klart och vårt badrum (och därtill en gästtoa som ska bli nytt också men inte på samma avancerade nivå) är klara och fräscha.

4 thoughts on “Off topic – badrum

  1. Tycker det ser bra ut. Det blir ju såklart alltid en kompromiss om man ska få in vissa saker på en begränsad yta och vissa av sakerna dessutom har en bestämd plats. Nu finns ju ingen bild på hur hyllan över tvättmaskinen ser ut, men det är väl för att den inte finns med i skissprogrammet antar jag 🙂 Men öppna hyllor låter bra, jag såg nån som hade satt en hatthylla inne på toa, finns ju alla möjliga snygga modeller. Var ju som smart, gick dels att hänga på krokarna, och på dom där det går stänger tvärsöver kan man ju även hänga lite handdukar och tvätt om man vill.

  2. Det där ser ju hur bra ut som helst!!! 4,6 kvm är ju rena lyxen!!! Haha…själv trängs vi på en toa med den enorma ytan av 3 kvm. Badkaret är av pygméstorlek ca 140 cm långt och står precis som på er ritning efter ena kortsidan. Er ritning ser faktiskt nästan exakt ut som vårt badrum sånär som på att vi har ingången på kortsidan. Lycka till!

  3. Ser bra ut! Jag kan verkligen tipsa om duschvägg när man har litet, om ni absolut verkligen inte vill ha badkar.. Vi har pyttelitet, men det känns inte alls konstigt (vet inte om du såg det eller tänkte på det när du var hos oss). Så spännande det blir, skönt med nytt!!!
    Kram

  4. Ser bra ut! Jag kan verkligen tipsa om duschvägg när man har litet, om ni absolut verkligen inte vill ha badkar.. Vi har pyttelitet, men det känns inte alls konstigt (vet inte om du såg det eller tänkte på det när du var hos oss). Så spännande det blir, skönt med nytt!!!
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.