mössa

Mössor

Jag har så länge jag har sytt saknat mitt eget mössmönster på en enkel basmössa. Jag har bytt mig till några och jag har försökt rita egna men har aldrig varit 100 % nöjd. Nu tog jag äntligen tag i saken och ritade ett mönster i tre storlekar. Denna gång funderade och klurade jag ordentligt på hur jag ville att mössan skulle se ut och tro det eller ej men jag fick det faktiskt som jag ville! Det här mössmönstret är mitt helt EGNA!

Provsydde i den bruna nattågstrikån och fodrade dem med enfärgad tunn interlock från JNY. Jag är mycket nöjd. Den minsta passar R, mellanstorleken passar I och den stora passar mig! Nu ska dessa inte stanna hemma utan de ska med till marknaden i Vasaparken om knappt två veckor och får de inget nytt hem där får de flytta till Uppsala Handkraft.

Det enda som jag är lite missnöjd med på just dessa tre mössor är placeringen på namnlappen, kan inte bestämma mig för om den ska vara långt ner eller långt upp på mössan. Är den långt ner viker man in den ifall man vill ha mössan  med uppvik men om man sätter den högt upp och inte viker upp en kant så ser det inte heller så skoj ut.

6 thoughts on “Mössor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.