beställning · halsduk · merinoull

Vad heter det här då?

Halsduk? Tubhalsduk? Tubscarf? Sjalkrage? Ja vad kallar ni den här typen av halsduk för? Jag tror att jag brukar kalla den för sjalkrage. Hur som helst, denna stickades på beställning av en kär vän i höstas som ville ha en varm och mjuk och framför allt en krage som inte stacks! Den skulle vara petrolfärgad annars fick jag fria händer. På lokala garnaffären hittade jag det perfekta garnet, en blandning av merinoull och silke och verkligen en snygg färg! hittade även ett superfint mönster så den enkla stickningen blev genast lite mer avancerad.

Ett i basen enkelt mönster, liksidigt mosstickat med fyra flätor. Det tog ett tag att få den klar (men jag hade nog kunnat sticka mer effektivt kanske..) men nu är den levererad och den älskas. Vilket är huvudsaken. Får väl hoppas på lite mer kyla så den används i år också och inte måste vänta till nästa vinter. Den är stickad som en halsduk och sedan ihopsydd. Hur får man en snygg söm? Jag försökte flera gånger innan jag blev lite nöjd men helt snyggt blev det inte ändå. Tips mottages gärna! Här är länken till min ravelrysida om halsduken! Om du vill läsa mer om garn, mönster eller annat!

 

SparaSpara

5 thoughts on “Vad heter det här då?

  1. Ursnygg! Jag brukar sticka i hop om jag vill ha en snygg kant. 2 stickor i vänster hand med dom två kanterna som ska stickas i hop på vardera sticka och en stick i höger hand. Tar sedan en maske från vardera sticka och stickar i hop och masker av samtidigt. Blir framförallt inte så tjockt.

  2. Jag tycker att det är enklast att få det snyggt om man gör en provisorisk uppläggning och sedan tar upp maskor i början och syr ihop det med maskstygn (kitchenerstitch). Då syns inte skarven alls! =D

    Supersnygg är den iaf din halsduk, en sån skulle jag gärna hänga runt min hals nu i vår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.