klänning · Övrigt · tyg

Syblogg?

Det här var en gång en syblogg, nu är det mest en tygblogg där jag uppdaterar om försenade tyger känns det som. Det har varit mycket förseningar den här våren men s-n-a-r-t är äntligen mina nya tyger här och fler är på gång redan!

Men syblogg, egentligen vill jag ju att det här ska vara min syblogg, fast jag knappt hinner sy och ännu mindre hinner fixa med foton och skriva långa texter. Så, jag har bestämt att jag ska dra ner på fixandet med bilder för att faktiskt få ut något av det jag faktiskt fortfarande syr!

Med det sagt kommer här bilder på klänningen jag gjort klart till dottern idag. Började för en månad sedan på UppSytts junta men hann inte klart där och då. Sedan dess har den tittat på mig och sagt att den är för fin för att bli ett UFO. Nu var det ju från början tänkt att den skulle vara klar till midsommar och se jag hann ju med en hel dag till godo! Nu återstår frågan, kommer dottern ta den på sig? Är man snart 3 år med mycket egen vilja är det inte solklart att nya plagg uppskattas!

Mönstret är ett VI-mönster,loppsifynd, förmodligen från 80-talet. Jag tror att jag har sytt motsvarande strl 86 men det var ju så mycket vidd i modellen att större hade blivit gigantiskt. Lade till lite längd och jag tror att den ska passa. Tygerna är från etsy, jag köpte ett paket med 8 st 1/2 yards från en och samma tygkollektion och här har jag använt mig av tre av dessa tyger. Riley Blake kommer tygerna från och jag tror att kollektionen heter Summer song. Jag blev kär direkt och kunde inte låta bli att köpa dem. I vanliga fall har jag svårt att få till matchningar mellan mönster och färger men eftersom dessa tyger redan ”hörde ihop” så var det bara kul att kunna matcha lite roligt! Mersmak! Tyvärr tog allt tyg slut av det som själva klänningen är sydd av, så kan det gå när man bara köper 45 cm!

Många moment var det, rynk och vingar och osynligt blixtlås. Mycket tråckla blev det också och en hel del sprätta också. Men ÅH vad jag är NÖJD. Hoppas min älskade I också tycker om den! Nu bjuder jag alltså på nyss fotade och helt oredigerade bilder. Mycket nöje och jag hoppas att jag snart kan blogga om en hel del mer sytt!

9 thoughts on “Syblogg?

  1. Såå fin! Hoppas den går hem hos dottern! Får du såna här fina bilder utan redigering behöver du ju inte redigera alls. Fast jag misstänker ändå lite klarhets och exponeringsändringar i Photoshop 😉

  2. så himla fin! klart att du ska vara nöjd och jag hoppas att den går hem hos lilla I. helt rätt tänk att skippa bildredigerandet – vill ju så gärna läsa om det du syr!

  3. Du får sy en gång i året om du vill, för den här var ju bedårande, helt i min melodi, och fy var underbart skujfint den är!

  4. Hoppas att vi får se den på i morgon och att solen då skiner på oss alla! Välkomna ut till landet och skärgården önskar mormor och morfar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.