shorts

Sommarens skönaste shorts!

Stretchfrotté är ett underskattat tyg! Jag älskar det man har förstått att många tyger att det är svårt att veta vad man ska göra med det. Jag använder det till precis samma saker som jag skulle ha valt ett velour- eller collegetyg till, byxor, kjolar, jackor och i det här fallet ett par sköna shorts till mellanbrorsan!

Jag sydde shorts till båda mina söner tidigare i sommar men mellanbrorsan envisas hela tiden med att ramla omkull, vare sig det är från cykeln eller från sparkbilen eller bara sådär rakt uppochner på gatan. Han ramlar. De förra shortsen var korta i byxbenen och det gav mycket skrapade knän. Dessa shorts är sydda efter samma mönster men förlängda så de går ner över knät och därmed har skonat honom från diverse skrapsår! Mycket praktiskt! Dessutom rättså tuffa, tycker i alla fall jag!

Tyget är stretchfrotté från MoonKids som finns i butiken fortfarande och nu dessutom på utförsäljning! I fickor och midja har jag gul ”Iris visa” det första tyg som jag tryckte upp och som fortfarande är mitt favorittyg. Slutsålt sedan länge men jag har en liten bit kvar här som jag sparar till speciella projekt. Jag använde baksidan av tyget att kanta med. Eftersom det är interlock funkar det inte som mudd i midjan utan det fick bli en snodd att knyta så de hålls på plats.

Shortsen har använts flitigt denna sommar! Mönstret är från Ottobre, deras vårnummer från i år.

One thought on “Sommarens skönaste shorts!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.