byxor

Byxor med extra allt

Då menar jag inte bara att det är både fickor, applikationer och coversömmar på dem utan att de var dessa byxor som gjorde att jag körde sönder både knivar och stygnplåt på min overlockmaskin och blev utan den i 3 veckor innan nya plåten kom och som nu fått mig suger på en ny baby.

I somras var det akut byx- och shortsbrist i sonens garderbob. Shortsen har ni sett redan och även ett par byxor i jeanscollege. Dessa byxor klipptes samtidigt men jag tyckte de blev lite trissta i ett tyg jag inte helt gillar färgen på så skulle bara sy på applikationer på knäna. Det var enkelt eftersom jag har min fina brodermaskin som syr så bra! Problemen med sömnaden började när jag tänkte att jag skulle sy en hållsöm med overlocken för att fickorna inte skulle glida iväg när jag sedan ska sy ihop allt med mudden. Men det är då jag av misstag kör över en nål. Jag brukar aldrig nåla där jag ska sy med OL och gör jag det brukar jag använda stora färgglada nålar så att de syns. Denna nål var en liten knappnål med liiitet huvud i metall. Så jag fattade inte varför det krånglade. Tog och gasade på lite till. Tjong! Symaskinsnålen smäller av. Jaha, byta nål då men jag tappar nålen och den glider in i maskinen. Den får jag ut genom att till slut vända maskinen upp och ner och skaka maskinen. En ny nål fram och in i maskinen men det är då jag ser att jag kört av en nål i tyget också men testar att sy för att se om knivarna är skadade. Knivarna funkar OK men trådarna trasslar. Kedjan fastnar i stygnplåten och jag trär om och försöker igen, nej det bara fastnar – då ser jag – stygnplåten har spruckit! Det är klart att det sa tjong när nålen gick av för det var inte bara nålen, det var plåten! Efter tre veckor kommer en ny plåt hem och jag kunde igår sy klart byxorna. Bytte även knivar men tyvärr är min maskin inte helt kry nu. Kanske inte gillade att bli skakad upp och ner…. Nu ska denna Strömming fundera på om det är värt att lämna Husky 901 på service igen eller om det ska investeras i en ny OL. Det är ju trots allt en ganska budgetmaskin som sytts på nästan dagligen nu i 4 ½ år. S

Ja tillbaka till byxorna då. Favvomönstret för tillfället, med fickor i finaste frottén från Metsola. Stjärnor på knöna i samma fina frotté och så som grädde på moset en avig coversöm över grensömmen. Hade inte testat att sy en coversöm på en OL-söm förut men det var ju plättlätt!

Ser ni mitt i bilden där plåten har gått rakt av?! Galet!

7 thoughts on “Byxor med extra allt

  1. Ouch sa jag när jag såg nedersta bilden…! Usch 3 veckor vilken abstinens!
    Snygga byxor blev det iallafall, gillar verkligen färgen!

  2. Jätte fina byxor och färgen på velouren är underbar! Skulle blivit rätt så rastlös av att ha en maskin hemma i tre veckor utan att kunna använda den!!!

  3. Snygga bralls!!! Fy så jobbigt med trasig maskin, du måste kört på rejält 😉 Tänk om du blir med baby nu då, jag är inte alls avundsjuk…

  4. vad tråkigt, maskintrassel ärt så himla kjipt! men mycket snygge byxor! Ps kanske du ska ta bort ordverifieringen, svårt att läsa dom tycker jag och det tar tid att lämna kommentarer, jag har inte fått ett enda spamkommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.