vuxet

Planerad sömnad

Med mindre arbete med Strömmings tyger kommer det att bli mer tid för mig att sy och det gläder jag mig åt nu när jag ändå känner att det väldigt vemodigt att sluta med jerseytyger.

Barnens garderober svämmar bokstavligen över (ok några muddbyxor kanske behövs hos minstingen men det är ganska enkelt fixat vid det här laget) medan min egen är ganska tom. Jag har funderat på det här med min garderob. Det blir ju oftast ett plagg, i ett tyg som man gillar men som kanske inte helt matchar med det andra som finns där redan. En ganska svårburen och svårmatchad garderob mao. Oftast blir det en färgglad topp och jeans eller enfärgad kjol.

Det ska det bli ändring på, nu ska jag ägna mig åt planerad sömnad åt mig själv! Planerad sömnad, hur kul låter det? Oftast är det ju spontaniteten som ger glädjen men vilken glädje är det sedan när plagget inte går att matcha?

Framöver ska jag planera att sy en liten matchande kollektion till mig själv bestående av ett ytterplagg, tre t-shirts (kort eller lång ärm) en blus, två kjolar, ett par byxor (eller shorts) och en klänning. Jag ska göra det planerat, dvs jag ska titta igenom de mönster jag köpt hem för jag gillar dem, ta fram mina tyger jag lagrat på mig under åren, bestämma tyg till de olika plaggen och göra en ordentlig plan för detta. Allt ska kunna gå att match ihop så att man får en hel massa olika kombinationer att kunna använda.

Mitt mål är att detta ska vara klart inom 6 månader när jag börjar jobba i september igen.

Det finns såklart andra utmaningar man kan hänga på – sewing with a plan – men jag gör detta för mig själv, utan tävlingsmomentet! Många sybloggare har ju nu tagit steget från barnkläder till att även sy vuxenkläder så kanske kan jag inspirerar någon att göra något liknande!

Mitt första steg är att ta fram de mönster jag vill sy! Ska bli spännande!

Jag måste även tacka er för att ni tömmer Strömmingshoppen så snabbt och bra! Tyvärr har jag drabbats av magsjukan här under em och det var ju verkligen perfekt timing på den med utförsäljningen som började igår.

5 thoughts on “Planerad sömnad

  1. Vad kul det låter med vuxenkläder, och planerad sömnad! Det blir spännande att se vad du hittar på för snygga plagg!

  2. Planerad sömnad är roligare än vad det låter men man kan göra små avstickare till landet Spontanitet. Det jag gillar med att planera en minikollektion är att man blir så glad när kläderna passar så fint tillsammans och att man har gjort allt själv. Lycka till och jag kommer följa detta med intresse.

  3. Ah, det kommer att bli jättefint! Det ska bli roligt att följa din vuxensömnad. Själv är jag fortfarande inne på att minska tyglagret och ingenting passar ihop. När jag fått ner det någorlunda ska jag börja planera ordentligt redan innan jag köper tyg, för visst är det härligt om man får en vettig garderob med det ..

  4. Jag tycker det låter fantastiskt kul, och är sugen på att testa något liknande. Nr jag sytt allt det som är på listan just nu… SÅ många projekt, så lite tid.

  5. Vad roligt, jag är ju inne lite på samma. Kul när man är fler så får man mer inspiration och du är ju så duktig ;-)!!
    Krya på dig, usch och blä för magsjuka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.