mönsterkonstruktion

Julbrallor i ny storlek

Tiden går. Lillebror fyller snart 3 år och han växer så det knakar. Jag brukar ju ta i på längden när jag syr byxor till mina barn och det går ju bra när man har pösben och mudd. Fast nu börjar de byxor jag sydde förra året att bli lite små och främst slitna faktiskt! Något par har fått hål på knäna efter idogt bilkörande på lekmattan. Bilar är nämligen det bästa som lillebror vet.

Jag var lite lat och tog helt enkelt det mönster jag ritade efter hans mått förra året och klippte i delar och drog isär. Vips, ett uppgraderat mönster! La till ungefär totalt 1 cm på bredden och 3 cm på längden. Bredden lade jag mitt i styckena både fram och bak och längden delade jag upp och la till 1 cm på vardera tre ställen. Sedan flyttade jag även fram sömmen MF 1 cm för att få en något plattare front.

Tygvalet blev den härliga collegen från I k a s y r som vi faktiskt fortfarande har några meter kvar utav. Inte många meter men några! Så passa på innan den är slut! Jag valde att vända det ena framstycket och det ena bakstycket 90 grader mot det andra så att jag skulle få en V-mönsterpassning mitt fram och mitt bak. Det blev riktigt bra och det funkar att göra på college som är lite tjockare och nästan lika stretchigt i alla riktningar. Tyvärr fick jag inte till sidsömmen 100% med mönsterpassning, dels fick jag lite hjärnsläpp vid tillklippning men sedan är faktiskt sidsömmen formad åt olika håll vilket gör mönsterpassningen näst intill omöjlig.

Mudd i midjan och mudd i benslut, hittad i mina gömmor och förmodligen är den från SoS men jag vet faktiskt inte längre. Snart kommer jag att få in flera olika enfärgade muddtyger i butiken också, GOTS-certifierade såklart och jag kommer att övergå till att sy med dessa istället. Ska bli så roligt att utöka sortimentet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.