babynest

Babynest

Under hösten har två kollegor till mig fått barn! Stort grattis till er! Som present till dem från oss som kollegor har jag sytt baynest till dem.

Det var första gången som jag skulle sy ett (eller två) nest och jag hade inte något mönster. Dock har jag en god vän som är jätteduktig på att sy dessa och hon var så snäll att jag fick mönster av henne. Tack för det! 
Jag valde att sy nesten i trikå och det var faktiskt mycket lättare än jag hade vågat tro. Men jag sydde dem helt på overlock och använde coverlocken till raksömmarna och kunde då använda differentialmatningen på den maskinen så att tygerna inte skulle dra sig och sömmen bli bubblig.
Det första nestet är sydd i tyget ”Soul Bird” i färgen petrol. (Den är slutsåld sedan ett tag i butik men den finns fortfarande i ockragult) Tyget är stickad i kammad bomull vilket gör det extra mjukt och skönt. 
Nest nummer två syddes i lejontrikå. Även det kammad bomull. Tyget har vi åter tagit hem från I k a s y r eftersom det varit sådan efterfrågan på det. Ännu finns det lite kvar i butiken.

Nu hoppas jag att det är två små pojkar som kan mysa i dessa nests och sova gott där i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.