byxor · pyjamas · t-shirt · tröja

Pyjamasar

Ungarna växer så det knakar och vips hade ingen av dem en passande pyjamas längre. Lillebror och storasyster fick sina pyjamasar för några veckor sedan medan storebror fick sin idag. Han tog lite längre tid på sig att välja tyg och själv blir jag tröttare och tröttare, speciellt för att ligga dubbelvikt på golvet och rita ut mönster och klippa tyg! 

Alla tröjor är Hallonsmula designs tröjmönster Fun & Free, jag förlängde den korta ärmen något annars direkt ur förpackningen. Byxorna är Minikreas leggingsmönster men modellen med lite mer vidd på sida 2 på mönsterarket. Båda modellerna är enkla att sy och går snabbt. 

Det rosa tygerna med stjärnor och fjärilar som storasyster och lillebror valde är en bambujaquard från Myllymuksut. Storasyster fick blå detaljer till sin och lillebror fick gröna. Storebrors randiga tyg i tröjan är en gammal favorit som vi själva tagit fram och tillverkat. Jag tror att det kom 2012 och är sedan länge slutsålt men jag har någon meter i mitt eget skåp ännu. Eftersom byxorna, i tyg från Memba, gick i mintgrönt fick halsens kant bli mintgrön interlock från Zicca fabrics (matchar perfekt i ton med pandatyget) och så lekte jag med regnbågsfärgad tråd i både Janomen och Brothern. Jag är inte helt kompis med min nya cover Brother CV3550 som kan sy den fina top-coversömmen men jag ska väl lära mig den ordentligt vad det lider! Janomen syr fina kantband 🙂

SparaSpara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.