body

Två bodys

Dagens skörd – två omlottbodys i storlek 56.

Man ska inte skriva, som jag gjorde igår, att det gick smärtfritt att sy. Idag gick det därför inte smärtfritt… men det blev iallafall två bodys till slut.

Började med att sy ihop avigan mot rätan på ugglebodyn så där fick sprätten komma fram. Efter det hade ju sömsmånen rykt på ena sidan ärmen vilket i slutet har visat sig ge något sneda ärmar fast jag tror inte att det kommer att märkas när den används. Det stör dock mitt petiga sysinne att det inte blev helt bra.

Bandkantningen gick bra idag och till skillnad från sist så gjorde jag kanten bredare samt sydde båda sömmarna från tvillingnålen på kanten istället för som då en på kanten och en på tyget. Det här blev mycket bättre, både bredden på kantbandet och hur sömmarna ser ut.

De två bodysarna har olika knäppningar. Den turkosa har orginalknäppningen från mönstret (Ottobre 6/2007) men istället för att sätta tryckknappsband i kanterna så har jag fäst knapparna direkt i tyget. Det blev bra på ena sidan men sen skulle jag ha tänkt lite och mätt lite och framförallt tittat var jag fäste knapparna för inte blev det rakt om man jämför med den andra sidan…. Så jag tog bort den ena knappen och fäste igen och då blev det skevt åt andra hållet samt att det hade blivit ett litet hål i kantbandet när jag lossade knappen…. Orkade inte lossa igen utan det får vara lite skevt. Måste komma ihåg att markera på mönstret var knapparna ska vara innan jag syr nästa gång.

På ugglebodyn har jag gjort om mönstret så att tyget inte är dubbelt över magen. Såg att Yrväder hade gjort så och efter tips från henne så vågade jag prova på det. Det blev faktiskt bra på första försöket! Och eftersom det här var body nr 2 som jag fäste knappar i så både tänkte, mätte och tittade jag innan jag tryckte fast knapparna så jag blev nöjd med det.

Mönstret är från Ottobre 6/2007 och det är väl många bekanta med vid det här laget. Sydde en body i det mönstret förra veckan och använde det minsta de hade, strl 56. När jag sen provade storleken så var den mer som en 62:a så nu har jag förminskat mönstret så att det enligt tabellen skulle vara en 50 men det är mer en 56:a.

Tygerna är ni nog också bekanta med vid det här laget, Ugglor från Jofotex och kaniner från jnydesign. Mudd från Jofotex. Sydd på overlocken och kantbandet på vanliga maskinen. Är glad att det gick så bra med tvillingnålen idag och att kantbanden blev fina. Lite missnöjd med att knapparna sitter osymetriskt på magen på kaninbodyn men det har väl lärt mig att markera vart knapparna ska vara bättre till nästa försök. Har en body till utklippt i en större storlek men jag ville testa att sy en body utan tryckknappsband innan jag började sy på löpande band.

Det kommer nog att bli fler bodys med båda knäppningarna framöver. Att slippa dubbelt tyg på magen känns som en bra ide för sommaren!

16 thoughts on “Två bodys

  1. Din bäbis kommer ju bara att bli coolast i stada!!!! Gud vad fina jag tycker dessa blev! Verkligen!!! Det där med knappen lovar jag dig att det ser bara du och det stör bara du dig på!!! Tycker bara det ser hur jäkla proffsigt ut som helst!!Jag kommer inte at hinna sy på en vecka nu…. :-(. Men skall ändå hinna kika in hit och se vad du har för dig under tiden!Stort grattis på mors dag i förskott 🙂 🙂 🙂

  2. Tack så mycket för era kommentarer! Ja jag hoppas verkligen att kläderna kommer att passa den lill* när h*n kommer! Jag är faktiskt själv väldigt nöjd med dessa bodys, misstagen till trots.Anna-Lena: Jag har (knappt) inte sålt några av mina kläder (eftersom jag mest syr till mig själv och minna lill* i magen) men om du är intresserad av något så är det bara att maila mig så kan vi komma överens 🙂 Mailadressen står på bloggen!

  3. Vilka fina!!Hålle med ottopippi, din bebis kommer att bli coolast:)Ang din fråga om hattstorlekarna: Svårt jag har hittils sytt bara tre stycken 🙂 och har alltid behövt minska och ändra! Vad kommer mönstret ifrån?//Gulligan

  4. Har aldrig testat det mönstret! Min tjej är ett år och har huvudmått 44! jag skulle nog ta den minsta storleken, strunta i sömnsmån och kanske använda band då kan man knyta då gör det inget även om det är lite större..men som sagt det är svårt och pricka rätt!!!Lycka till!//Gulligan

  5. Tjena!Vad snygga grejer du gör! Jag ska genast lägga en länk till din blogg på min också! Jag försöker faktiskt att bara länka till aktiva bloggar och det verkar ju din onekligen vara!

  6. Åh, vad fint det blev med kanintyget! Nu blir jag sugen att börja sy av mitt på en gång. Men måste nog snällt vänta på Ottobre tidningen jag beställt.

  7. Så fina dina bodysar är! Ingen mer än du kan se eventuelle missar, man är ju alltid själv väsrste kritikern, eller hur? Och när bebisen har på sig kläderna kommer inte du heller att se dem, eftersom du då bara ser din fina bebis.

  8. Så fina!!! Gillar verkligen de nya färgerna på kanin tyget, tukos och vit. Bodysarna blev super bra kul att det gick så bra med bandkantandet.

  9. Jättefina bodys! Jag ska också våga mej på det där omlottmönstret, det är ju den modellen som är mest praktisk att använda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.