body

Ugglor i mossan!

…inte i mossen!

Såhär blev den tillslut, den gröna ugglebodyn. Me like!
Fick i eftermiddags tag i en ny tvillingnål så ikväll kunde jag sy den sista sömmen och sätta fast knapparna på bodyn. Efter dagens andra fynd så blev det en riktigt lyckad sy-dag!

Nu ska jag börja härma andra sybloggare på upplägget eftersom jag tycker det är enkelt att läsa och man hittar lätt den info man letar efter, om man letar efter specifik info. Soooo, here I go!

Material:
Bruna ugglor från Jofotex.
Gul mudd från Ohlssons.
Grön batikfärg från Panduro.

Mönster:
Ottobre 6/2007, modifierat.

Maskiner:
Fyrtrådig overlock i sömmarna.
Kantbandad på vanlig maskin, stickningar med tvillingnål.
Knappar från Prym.
Namnband från minanamnband.

Sömnadsbeskrivning:
Kantbandade ärmsluten. Sydde ihop raglansömmarna och därefter sidsömmarna, i den ena sidsömmen satte jag namnbandet. Bandkantade runt om. Inga konstigheter.

+
Att de gröna ugglorna verkligen blev så bra som jag hade hoppats och att jag äntligen fått till det med sömnsmån och bandkantning.


Att jag körde av tvillingnålen på lördagskvällen och att det tog 2 dagar innan jag kunde köpa en ny. Och att jag under dessa 2 dagar inte sytt något alls och inte heller gjort klart min hemlis som jag hade tänkt..

4 thoughts on “Ugglor i mossan!

  1. Hej min nya tygängel!!!! Vad fin den blev till slut!!!! Är förälskad!!! Vill också ha grön uggla!!! (VARFÖR kommer jag inte till skott med just det???) Du skall verkligen vara supernöjd!!!Tusen tack för ängel-tyget förresten (som jag redan väntar ihjäl mig efter 🙂 :-))!!Apropå tyg så har jag bestämt mig för vilket tyg lill* skall ha på sina Truls-byxor. Vad sägs om grönt retrotyg (storblommigt) med mudd i ngn avvikande, fast könsneutral färg???Jag tycker att det är bra med att ”stylta” upp sömnadsinfon på inläggen. Inte minst för en själv! Jag går alltid tillbaka till mina egna inlägg och kollar för att veta hur jag skall göra med olika modeller och tyger. Har väl kass närminne antar jag 🙂Vi hörs! Ha en super fortsatt kväll!

  2. Hej igen!Nu finns ett par byxor ute på min blogg i det tyg jag har tänkt till lill*s Trulsbyxor! Fast till dem hade jag tänkt använda bruna muddar. Vad tycker du???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.