byxor · pay it forward

Min PIF-present till Zanna

Den första som hoppade på min PIF var Zanna. Nu har jag tagit mig i kragen och fått iväg en present till henne, som kom fram idag så nu vågar jag visa bild på vad jag skickade.
Zanna avslöjade att hon, liksom jag, är ett fan av Bob Marley så kunde jag sy i något annat tyg än mina gul/grön/röda fladdermöss till hennes son??!! Det blev ett par Ottobyxor till lillkillen. Zanna fick en dagisväska i blommit fodrat med grönt tyg. Jag gjorde väskan något större än vad knåpmodern anger i sitt mönster och något längre handtag.

Material:
Fladdermustyg från Tygcentrum i Uppsala. Gul mudd från Ohlssons tyger.
Blommigt linnetyg från Loppis i Emmaboda, fodrat med lakansväv från Hemtex. Snedslå från Ohlssons.

Mönster:
Ottobyxa strl 74.
Knåpmoderns dagisväska.

Maskiner:
4-trådig overlock till att sy ihop med, Juliette till muddar och kantband.

Sömnad:
Gick bra och jag gjorde precis som jag brukar!

+
Det verkar som om Zanna och hennes som gillade PIF-en 🙂


Att det blommiga tyget är tunt och inte lämpar sig för kläder. Skulle så gärna sy en klänning i det till nån liten tjej, min kanske om en sån tittar ut… men jag tror att det är för tunt. Det var några små hål i tyget som jag inte såg förrän jag sytt ihop väskan och jag skämdes lite för att det såg lite trasigt ut. Dock blev helhetsintrycket av väskan bra så då skickade ag iväg den iallafall. Hoppas att Zanna inte misstycker!!!

!!!
De andra PIF-arna är också på G! Fick mersmak att sy presenter i och med give-and-get-hemlisen och att få PIF själv!!!

6 thoughts on “Min PIF-present till Zanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.