tröja

Min första applikation

gjorde jag idag på den här lilla omlottröjan. Det blev bubbligt men ganska så gulligt ändå.Har kommit på att jag mest har sytt byxor i små storlekar samt bodys, men inga riktigt små tröjor. Det här mönstret fanns i storlek 40-56 så det passade ju utmärkt att försöka sig på. Hela tröjan är klippt i ett stycke och ihoppsytt i sidsömmen. Lät ju enkelt och bra, men dåligt tyg och en dålig sydag gjorde detta lilla projekt till mindre roligt.

Material:
Brun muddväv från Ohlssons tyger, samma muddväv som jag svurit att inte använda som mudd mer eftersom den är så dååååliiig, men jag tänkte att den kanske funkade bättre som tyg. Det gjorde den visserligen – liiite – men det är fortfarande superdålig kvalitet och svårt att sy i.
Gula elefanter från Jofotex till applikationen.
Gul muddväv från Ohlssons tyger.

Mönster:
Omlottröja för prematurer, Ottobre 6/2007. Strl 50.

Maskiner:
Sydde sidsömmarna med 4.trådig overlock. Sydde applikationm och muddkant på Juliette.

Sömnad:
Kantade ärmsluten med mudd. Sydde fast applikationen. Sydde sidsommar. Kantade med mudd. Fäste tryckknappar.

+
Vågade mig på en applikation och trots att den blev rättså bubblig i kanterna och sömmen inte het jämn är jag glad för att jag vågade! Det blir fler, träning behövs!


Modellen verkade enkel att sy men allt som kunde gå fel gick fel idag. Jag är inte alls nöjd med resultatet. Mudden korvar sig och allt ser bubbligt ut över hela tröjan. Borde förmodligen inte klippt med sömsmån runt nacken då det ser trångt ut runt halsen som den är nu. Tyget drar sig knstigt när trådriktningen ändrar sig över hela tröjan, inte alls kul att kanta ett sånt tyg 🙁 När jag skulle fästa sista tryckknappen så vände jag den såklart åt fel håll och när jag tog bort den blev det hål i tyget. Jag sicksackade ihop hålet och det syns inte så mycket eftersom den nya tryckknappen hamnade över sicksacken, men det irriterar mig som sjutton ändå.
Tror jag inte kommer använda det här mönstret igen utan förminska ett riktigt omlottröjemönster om jag ska sy fler små tröjor. Jag behöver ju några till till lill*n! Dessutom borde jag tagit en annan färg på antingen applikationen eller på mudden eftersom de gula inte matchar varandra. Men det gjorde jag inte. Jag ser det här som en träning i applikation samt ett test av mönster. Test mindre lyckat.

!!!
Det som var kvar av den dumma mudden har kastats och jag råder alla att inte använda den ribbade mudden från Ohlssons (dyr skit dessutom, 119 kr metern!) den suger!!!

En kompis tipsade dock idag om en sida med retromönster, Moms patterns. Titta in där, det är en riktigt guldgruva!!!!

4 thoughts on “Min första applikation

  1. Härliga retrofärger!Har själv svurit över ribbad mudd, så sent som i morse faktisk. Man måste töja den så mycket mer än annan mudd för att det inte skall bubbla sig. Hoppas på att all mudd som inte är S&S skall ta slut i skåpet 😉 så jag endast kan sy av S&S som alltid funkar (och dessutom funkar likadant var gång man syr).

  2. Hej vännen!Har skickat ett mail idag till dig…Grattis till din första applikation!!! Vad kul!!! Ska också pröva på om jag får tummen ur någon gång!!Tusen tack för retromönstersidan!! Den skall verkligen kollas upp närmare.Nu hörs vi inte på ett tag, jag reser till landet och blir helt inkognito!Ha det bra så hörs vi i augusti!!!

  3. Hej! Vet ju inte hur du gjort applikationen, men jag tycker det brukar bli bra då jag först stryker fast den med dubbelsidigt limtyg (vliseline eller vad det nu heter) och sen sicksackar. Då rymmer den ingenstans medan man syr. Ett litet tips bara…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.