återbruk

Tvättlappar och nyttosömnad

Det har inte blivit så mycket sytt på semestern men nu är vi tillbaka hemma och jag har äntligen tagit mig tid att sätta mig vid symaskinen igen! Dock blev det inga söta kläder eller andra roliga saker sydda utan jag har jobbat mig igenom högen som legat på strykbrädan ganska länge! Nu känns det otroligt skönt att högen är borta!!!

Började med att sicksacka kanter på tyger som ska tvättas. Fick en hel massa tyg av svärmor när vi var nere i Småland som hon hade fått för att klippa mattrasor av. Jag fick gå igenom tygerna och ta det jag ville ha!!! Det blev lite tyg det! Det var rättså bra att få sicksacka en massa för då kunde jag använda upp udda undertrådsrullar och frigöra dem för nya projekt! Det gäller att se saker positivt, eller..!!! Det tog ganska lång tid att sicksacka allt men nu är det gjort och tygerna är tvättade och hänger på tork! Det är bland annat två jättefina ylletyger som i framtiden ska bli jackor, ett plyschtyg , ett linnetyg, ett skotskrutigt, några enfärgade och så stretchjeanstyg!

Sen dök det upp ett par jeans med hål i baken. De hade visst hamnat där i förra veckan utan att jag visste om det (eller har jag förträngt att jag sa att jag skulle laga dem?) Med vliseflexet så var det ingen match att få lapparna att sitta på plats medan jag sydde fast dem och sambon kommer förhoppningsvis bli glad för att kunna använda jeansen ett tag till.

Sist kom jag till dagens roligaste sömnad – tvättlappar till lill*! Ända sedan jag såg dessa tvättlapparna hos Stora lilla J har jag tänkt att sådana måste jag också sy. Så nu har jag gjort mig en hög med tvättlappar i frotte och fleece. Slaktade en gammal handduk samt en fleecefilt, klippte på frihand och så sydde jag ihop det på overlocken samt fäste ett bomullsband för att kunna hänga upp den om det behövs. Det var superenkelt, tog max 30 minuter att klippa och sy dessa 7 tvättlapparna, och jag hoppas att de kommer att komma till användning ganska snart.

Nu när högen på strykbrädan är borta och alla måsten sydda hoppas jag hinna sy lite ”rolig” sömnad igen innan bebben kommer. Förhoppningsvis blir det ett gäng dregellappar efter Gulligans mönster och kanske nått mer i elefant eller kanintygen. Fast det börjar bli lite tråkigt att sy till någon man aldrig sett än, jag vet ju inte vad hon eller han egentligen passar i!! Imorgon är det 7 dagar till beräknad förlossning så jag hoppas verkligen att lill* vill komma snart!! Längtar efter att få träffa honom eller henne!!

4 thoughts on “Tvättlappar och nyttosömnad

  1. Hej Ströming och välkommen hem!!! Jag har också anlänt hemme, men har fortfarande semester från sömnaden, har faktiskt varken lust eller ork i värmen :-). Härliga tyger svärmor bidrog med och vad skönt att bli av med nyttosömnadshögen! Vad spännande med bara 7 dagar kvar till beräknad förlossning!!!!! Är också jättenyfiken på vad lill* är för en 🙂 🙂 Ha det bra! Kram OttoPippi

  2. Vilken energi du har! Jag gör inget just nu, bara surfar runt och kollar om ni andra har mer inspiration än mig. Vilka fina elefantalster du gjort! Kommer att bli världens coolaste lilla bebis… Hanna

  3. Ja, tvättlappar är jättebra att ha, både vid blöjbyte och bad, och ett par i väskan när man är iväg nån stans – och dt behövs ju en del om man inte vill tvätta heela tiden.Förstår om du börjar bli lite otålig nu, den sista tiden känns ju bara som en onödig transportsträcka.Roligt för dig med lite nya tyger, det brukar ju sätta igång lite planer . Men först kan ju den okände i magen få titta ut!Lycka till ifall det händer nåt snart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.