diverse

Tygblöjor någon?

Det är inget som jag har sytt eller har erfarenhet av men jag har börjat fundera i de banorna… Någon som vet något om det, har tips, erfarenhet, mönster, blogginlägg, you name it, skriv gärna en rad till en ovetande nyfiken! Jag har kollat på tester och så på nätet men förstahandsinfo vore ju toppen också om någon har sån! Positiv eller negativ, allt av intresse!

Nu ska lilla I bada för första gången!

9 thoughts on “Tygblöjor någon?

  1. Ottobre har ett gammalt nummer med både mönster o tips på tygblöjor kommer tyvärr inte ihåg vilket nr men kolla på deras hemsida.Grattis till lilla Iris!!

  2. Jag har inte personlig erfarenhet av det, men svågern har kört med tygisar till sina båda. Dom körde med imses formsydda och så deras pulbyxa ovanpå. Jag tycker själv att den varianten verkar lite klumpig på små barn eftersom dom formsydda är onesize. Jag sydde en pocketblöja till Joel i julklapp, minns inte nu vilket mönster jag körde med. Men den var uppskattad och passade länge. Jag köpte pul och fuskmocka från babyheaven samt övervikbar resår. Jag har funderat mkt fram och tillbaka på detta med tygblöjor, jag kommer personligen använda det när jag får barn. Av två anledningar. Jag började själv med tygbindor i samma veva som dom började med tygisar, skulle aldrig byta bort dom. Sen så blev Malin blöjfri dagtid när hon var drygt 1 år och nattetid 1.5. Men ska det ge nåt blöjfrihetsmässigt tror jag man måste ha flanell el dylikt på insidan eftersom barnet då känner att det är vått. Vilket inte sker med fuskmocka, microfleece osv. Jo, en sak till. Jag hade väl halvt planerat att sy egna men nu vet jag nog inte efter att ha provat, iaf inte modellen med övervikbar resår runt helt, det var jättejobbigt att få rakt och snyggt samtidigt som man drog utav h-vete.Men lycka till. Och grattis än en gång till den lilla:)

  3. Du kan kolla i min blogg, jag har sytt några 🙂 Mitt tips är att inte sy fler än en eller två förrän du har testat mönstret. Det är ju inte kul att ha en hög med blöjor som inte passar …

  4. Jag köpte Imses vikblöjor och plastade trosor. Det funkade jättebra till min första höna, även om det var lite pyssel med vikning mm. När höna #2 kom tog jag glatt fram blöjorna igen, men icke sa Nicke. Jag vet inte hur den flickan kissade, men hon blev i vilket fall som helst alltid dyngsur på alla kläder VARJE gång hon kissade. Till slut gav jag upp. Du får väl sy/köpa några få till att börja med och testa dig fram./Sköt om er!

  5. Jag har kört med vikblöjor av rutvävd bomull eller flanell med bumpy ytterbyxa (el liknande av annat märke) till mina tre och är jättenöjd. De har dock inte blivit blöjfria fortare tack vare det.Jag ska inte ha fler barn och säljer gärna det jag har 😉 Det är vikblöjor och ytterbyxor så man klarar sig hela blöjperioden. Tyvärr får de inte ha tygblöjor på våra dagisar, så de större ytterbyxorna är helt eller delvis oanvända, för då har vi slutat med tygisarna hemma också. Det har liksom inte blivit tillräcklig rotation på tvättandet då.Mejla på hellosblogg@hotmail.com om du vill prata mer.

  6. jag körde tygisar till mina två, som nu är torra! Vi provade först med imsevimses vikisar och formsydda med ytterblöja, funkade inte alls, jättebylsigt och blött =( Sen bytte vi till pockets – vilken skillnad!! Vi körde med Mommys Touch och Wonderoos, och jag skulle säga att Mommys touch blöa är bättre, och Wonderoos inlägg Wonderfulls är superbra! Mommys Touch’s nya pockets funkar superbra från nyfödd, de blir till skillnad från många andra inte alls bylsiga o läcker inte. En stor fördel med tygblöjor tycker vi är att det är lättare att få barnen torra tidigt. Vi tog av blöjan vid ca 1 år, och barnen pottränade i princip sig själva =)

  7. Hej vännen!! Jag har tyvärr ingen erfarenhet av tygblöjor (ville gärna pröva, emn eftersom det blev två på en gång fick jag snabbt ruska ur de tankarna ur huvudet :-))Hoppas gulliga, söta, bedårande lilla I gilade sitt bad 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.