åkpåse

Pimp my barnvagn – retrostyle

Vissa saker bara måste göras med detsamma då tanken på den kommer. Det här var ett sånt projekt. Vi har en mjuklift i vår kombivagn vilket har varit mycket praktiskt då vårt hus inte har någon hiss. Men nu när I med stormsteg närmar sig halvåret och inte alltid vill ligga ner i vagnen så måste liften göras om till åkpåse och plattan i botten på den tas ut. Problemet vi hade med det är att det enda stället I sover middag på är just i mjukliften och då är det väldigt bra med bottenplattan i. Vad göra? Först höll vi på att plocka ur och i plattan i liften men det kändes sååå krångligt. Sen när såg jag det här inlägget hos Kanonkläder kom jag på lösningen. Jag skulle såklart sy en ny vinteråkpåse till I att ha i vagnen och så kunde hon fortsätta att sova sina lurar på dagarna i mjukliften. (Såklart hade jag kunnat lära henne somna någon annanstans på dagarna men det kräver en massa bråk som jag inte orkar med just nu)

Resultatet blev den här fina åkpåsen i retrostuk. Härlig brun mellanspårad manchester och brun fleece och ett lager av en filt som värme. Gjorde den medvetet inte för tjock så den funkar även höst och vår utan extra filt och nu när det är kallt så kan jag lägga en filt eller fårskinn i den.

Utgick från måtten på mjukliften när jag klippte ut delarna och sen sydde jag ihop dem i godtycklig ordning. Under påsen har jag sytt en flärp så att påsen inte håller på och åker runt i vagnen utan bara hängs över ryggstödet och vips sitter på plats. Har inte hunnit prova åkpåsen än men den känns varm och mysig och jag gillar verkligen den retrokänsla den förmedlar. Nu kommer vår röda briovagn fån 2004 se liiiite coolare ut iallafall!

Material:
Manchester och fleece från Stof och Stil
Filt från gömmorna
Dragkedja från Myrornas (3 kr för 1,5 meter dragkedja – det kallar jag fynd!)

Mönster:
Eget

Sömnad:
Sydde ihop manchester och filt som ett lager så att mellanlagret verkligen hålls p plats. Sydde ihop bottenplattan med sidodelarna så det blev en ”korg”. En för manchester och en för fleecen. Sen sydde jag fast dragkedjan i lockdelarna och sen fäste jag locket i manchesterkorgen. Sist fodrade jag manchesterkorgen med fleecekorgen. Hrm, blev det där någolunda förståeligt?

+++
I kan både vara varm i vagnen OCH sova på dagen. Den ser riktigt varm och go ut och så fick jag till den där retrokänslan som jag så gärna ville ha!


Näe jag vet faktiskt inte, känner mig riktigt nöjd!

!!!
Jag hade nog trott det skulle vara svårare att sy en sån här och det var nära att jag inte ens försökte. Nu känns det extra kul att det blev så bra! Dessutom glad att kunnat ta saker som fanns hemma och förvandla till något som kommer användas varje dag!Uppdatering efter testkörning:
För mycket tyg runt huvudet. Ska göras om så det blir nästan platt med låga kanter annars var den varm och mysig och så så snygg!

18 thoughts on “Pimp my barnvagn – retrostyle

  1. Hejsan, Vilken supersnygg! Hade en nästan likadan när jag var liten. Blir ju helläckert till en röd vagn. Hur lång tid tog det att sy den ungefär?/h

  2. Jättesnygg! Vilken underbar nyans av brunt! Den kunde du haft till klänningen 😉 (fast om den passar till åkpåse är den kanske lite tjock…)Tack för mönstret! Jag har inte hunnit provsy än, men snart ska systersonen föräras dregglisar.

  3. Den var verkligen snygg! Öskar vår gröna Emmaljunga från 1998 skulle vara lite coolare också, men det känns inte som om man kan göra mer än att byta hjul, vilket vi redan gjort.Dregglisarna kom förra veckan, tackar för dem! Hann inte fota innan de blev smutsiga, men ska försöka få det gjort också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.