återbruk · klänning

Klänningar

Dessa två förklädesklänningar har legat tillklippta i en halv evighet på min strykbräda och ufo-varningen var hög. Men nu i veckan bestämde jag mig för att allt som ligger tillklippt ska bli sytt innan jag får klippa ut mer. Och eftersom jag har ungefär 1000 idéer i huvudet så var det bara att sätta igång och sy!

Det ligger två till halvfärdiga klänningar kvar och sen får jag sätta igång med nya projekt. Måste bara skaffa lite mer snedslå för att kunna sy klart de halvfärdiga klänningarna också.

Till de här klänningarna har jag blandat Meedom & Meedoms mönster med ett mönster från 70-talet. Samma blandning av mönster som i den här klänningen. Dessa är sydda i Meedoms strl 62 och 68 men vad jag har förstått så motsvarar det 68 och 74 i svenska storlekar? De är märkta med de danska storlekarna och det gör ju inte så mycket att de är lite stora, hellre det än för små! Den större av klänningarna, den med bruna kantband, ska jag behålla till I medan den andra mindre klänningen kommer vara till salu.

Mönster:
Egen blandning av Meedom och Lokrantz

Material:
Bomullstyg från en hemtraderad duk. Snedslå från Bibbis.

+++
UFO-högen minskar! De blev fina och somriga och jag längtar till I har växt i sin. Hoppas även den andra får ett bra hem.


Inget speciell med klänningarna. Men det är lite synd att man får sådana tillklippningsryck ibland och att det sedan bara blir liggande som ett lite dåligt samvete. Sömnaden blir inte riktigt så rolig då som den borde vara.

7 thoughts on “Klänningar

  1. vilket härligt tyg till dessa superfina klänningar =) är det ok att jag lånar en bild av dej på väskan? glömde ta kort innan jag skickade…

  2. Vilket härligt tyg!Ja, Meedoms storlekar är ju en historia för sig. De menar att 62 ska man börja använda när man är 62 lång. Annars brukar det ju vara så att 62 passar som bäst när man är 62 lång. Så det medför ju att deras kläder blir ”stora” när det är samma storlek. Jag kan förstå och respektera tänket, men tycker det blir lite märkligt när systemet redan är så etablerat, sas.

  3. Nope, jag tråcklar inte kantbandet men jag syr fast det i två omgånga. Först räta mot räta och viker det sedan runt kanten och syr en gång till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.