haklapp

Haklapp till en annan liten I

Förra veckan övade jag och en mamma ur föräldragruppen på att vara lattemammor och satt på café med våra varsina små I. Måste säga att det krävs övning på att vara en cool mamma på café och jag är inte riktigt där än. I har oftast mat över hela sig och vill gärna hälla hela min kopp kaffe över sig och så låter det en hel massa när I och I umgås och skrämmer varandra med höga ljud. Men trevligt var det hur som helst.

Den andra lilla I’s mamma beundrade haklappen jag fick av AMDA (som vi flitigt använder när vi är ute!) och sa att de behövde också någon smart liten haklapp för uteätande som var lätt att ha med och torka av och så. Jag erbjöd mig att sy en haklapp åt dem och jag fick göra det bara om jag orkade – men sy är ju det jag gör för avkoppling så klart att jag orkade!

Fick också tillfälle att ändra lite i mitt mönster. Jag har länge beundrat BillaBas haklappar och tycker att de är så snygga i modellen så jag försökte komma ihåg hur de såg ut när jag ritade om mönstret (men jag mindes inte riktigt och orkade inte slå på datorn för att kika heller) och gjorde min egen variant av hennes modell. Måste jobba lite till på att få en snygg linje vid halsen men annars blev jag helt nöjd med den nya haklappen, jag gillar när fickan står ut lite och fångar upp spill och tycker att det blev riktigt bra på den här. Nu återstår bara att se om I och I’s mamma gillar haklappen, de kommer på fika imorgon så det var kul att jag fick den färdigt.

Material:
Vaxduk från Ohlsons, snedslå från Bibbis.

Mönster:
Eget.

+++
Ganska nöjd med modellen på haklapp, det går att förbättra snyggheten mer! Den här modellen var enklare att sy då man slipper de snäva rundade flärparna som jag hade på mitt förra mönster. Då var det en pina att sy på snedslån, nu var det hur enkelt som helst och jag behövde inte ens nåla!


Hade problem med trådspänningen så undertråden ser inte helt snygg ut. Men jag hoppas att det inte ska störa så mycket.

6 thoughts on “Haklapp till en annan liten I

  1. Jättefin! Visst är det svårt att hitta den ultimata haklappen? Den ska ju inte ta upp hela barnet, samtidigt som den ska vara så stor att maten helst hamnar PÅ den… Och du, det går bättre att fika före och efter den här åldern, just 6-10 mån är omöjliga att vara lattemamma med (jag har iof aldrig lyckats vara det) men häromveckan satt jag och Jonathan en timme och fikade när Milo sov!

  2. Ha ha, nä lattemamma är nog inte riktigt min grej heller. Speciellt inte nu när jag har två gullungar… Men lycka till ändå;)snygg haklapp:)

  3. Haklappen mottogs glatt och provades med detsamma! Min lattemamamstil ska odlas nu när jag är inne i slutspurten av ledigheten, tänk att det bara är några veckor (ok 8 kanske) tills jag ska börja jobba igen…. var tog tiden vägen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.